Annonse

To enkle og litt sunnere snacks

Hei og god søndag kveld :)
Nå er helgen snart over og jeg håper du har brukt den til å nyte det fine været og at du har fått ladet opp batteriene, slik at du er klar til den kommende uken. Selv har jeg hatt full rulle med flere dyr enn vanlig siden vi passer på hundene til foreldrene mine denne uken, så jeg har benyttet den flotte solen til å få luftet både dyr og hodet i det fine, men friske været som har vært her i helgen!

I helgene pleier de fleste av oss å kose oss litt ekstra, enten om det er en ekstra gode middager eller om det er snacksen vi ser frem til når helgen kommer. Noen ganger kan vi kanskje tenke at det blir litt vel mye kos, og at vi gjerne skulle hatt noen andre alternativer, slik at vi fremdeles kan kose oss når vi ønsker det, men at det kunne ha vært litt sunnere en gang i blant, men dette uten at det går på bekostning av at smaken er god. Hvis du er en av dem som tenker det, spesielt nå som det nærmer seg påske, så skal jeg gi deg tips til to alternativer som jeg tror du kommer til å like, og som du virkelig kan nyte med verdens beste samvittighet! Og er du typen som ikke synes det er så nøye med at det skal være sunt? Da syns jeg at du skal prøve disse to oppskriften allikevel, for smaken sin del :)

Stekte kikerter: 

Ingredienser:
- 2 ss olivenolje
- 1 ts karvefrø, knust
- 1 ts røkt paprika
- 1/4 ts  malt allehånde
- 1/4 ts malt kanel
- 1/2 ts havsalt
- 800 g hermetiske kikerter i vann, avrent (eller tilsvarende utvannet og kokt)
- 2 ss daddelsirup (valgfritt)

Fremgangsmåte:
* Start med å sette ovnen på 200 grader.
* Ha olivenoljen i en langpanne og la den stå i ovnen i 3-4 minutter til oppvarming. 
* Bland godt sammen krydderne i en liten bolle. 
* Legg kikertene i langpannen, ringle over sirupen, dryss krydderblandingen over, og rør alt godt sammen.
* Stek kikertene i ovnen i ca. 20-30 minutter, eller til de er gyllenbrune og sprø. Bruk en stekespade og snu dem et par ganger i løpet av steketiden. 
* Hell kikertene over i en bolle, og la dem bli kalde før de skal spises. Eventuelle rester kan oppbevares i en plastboks eller i et glass med lokk i kjøleskapet. 

~ Krydderet på kikertene kan varieres i det uendelige, alt etter dine favorittsmaker.
~ Ønsker du en ekstra røksmak, kan du ringle over litt tahini sammen med daddelsirupen.
~ Dette er en enkel snacks som er perfekt å ta med seg på tur, som for eksempel i sekken på skitur. 






Dypfryste yoghurtdrasjerte blåbær:
Ingredienser:
- 225 g gresk yoghurt, helst fettfri
- 1 ss klar honning
- 1/4 ts vailjeekstrakt
- 240 g blåbær, eller blanding av blåbær og bringebær

Fremgangsmåte:
* Legg bakepapir på tre bakeplater, men sjekk først at de får plass i fryseren.
* Bland sammen yoghurt, honning og vaniljeekstrakt i en bolle.
* Legg i noen få blåbær om gangen, og bruk to gafler til å vende bærene til de har fått en tynt yoghurtlag over det hele.
* Løft ut ett og ett bær, og la overflødig yoghurt renne av før du legger bærene over på en bakepapirkledd plate. 
* Fortsett og dyppe blåbærene inntil alle sammen er dekket og ligger på platen.
* Gjenta den samme prosessen med bringebærene.
* Sett platene udekket i fryseren, og la dem stå i 2-3 timer til bærene er gjennomfryst.
* Løft deretter bærene av platene, og pakk dem i fryseposer eller plastbokser med lokk. 

~ Bærene holder seg i inntil 1 måned i fryseren. 
~ Ta så mange som du ønsker ut av fryseren, og la dem tine i 10 minutter før servering, slik at bærene mykner litt.
~ Lag en stor porsjon, da har du alltid et lite forråd for hånden i fryseren. 

Da håper jeg at du fikk lyst til å prøve deg på en eller begge disse deilige godbitene!






Kommentarer

Populære innlegg