Leverpostei, grov type med bacon
Nå skal jeg vise deg et ferdig produkt etter slaktingen på lørdag. Litt av leveren har blitt til en deilig, grov og glutenfri leverpostei med bacon :) Det er litt jobb med å rense leveren og det tar litt tid å lage en leverpostei, men det ferdige produktet kan ikke sammenliknes med den du kjøper ferdig, og her kan du jo eksperimentere med de smakene du liker. Tenk å imponere med en hjemmelaget leverpostei til søndagsfrokosten, eller som noe helt spesielt til jul!
Så nå har jeg tenkt til å dele min oppskrift på leverpostei med deg slik at du får lyst til å prøve :)
Så nå har jeg tenkt til å dele min oppskrift på leverpostei med deg slik at du får lyst til å prøve :)
Ingredienser:
- 1 kg svinelever
- 1 kg sideflesk med mye spekk (bland gjerne flesk og bacon)
- 2 løk
- 3 egg
- 3 dl glutenfri, tykk hvit saus (béchamel)
- salt og nykvernet sort pepper
- 1 ss finhakket timian
- 1 knivsodd allehånde
- 1/2 ts ingefær
Fremgangsmåte:
* Før du setter i gang med leverposteien må du rense leveren for sener og hinner.
* Deretter kan det lønne seg å gjøre klar den hvite sausen.
* Så kverner du lever og flesk på en kjøttkvern sammen med løk. Her velger du selv hvor grovt du vil ha det. Jeg kjørte det bare en gang, da ble det noen litt større biter med flesk men leveren ble finkvernet.
* Når du er fornøyd med kverningen blander du inn den hvite sausen og egg til du har en ganske tynn masse, som skal smakes til med salt, pepper og krydder.
* Hell blandingen over i to brødformer.
* Bak dem i ovnen i vannbad på 160 grader til den er så vidt gjennomstekt og har en fin stekeskorpe, 1-2 timer. Tiden avhenger av høyden på blandingen i brødformen, 2 - 2,5 cm vil ta ca en time, men slik som mine som var 5 cm tar det nærmere 2 timer. Den skal være stekt men ikke tørr.
Har du ikke spist hjemmelaget leverpostei tidligere? Da anbefaler jeg virkelig at du prøver :) Dette er et deilig pålegg og det er ekstra stas å servere dette til julefrokosten!
Spis den gjerne på en hjemmelaget potetlompe.
Denne oppskriften er stor, men del den opp i passende stykker, pakk dem inn i matpapir og frys dem ned frem til bruk :) Da har du fersk leverpostei en stund :)
Kommentarer
Legg inn en kommentar