Cajun-krabbesalat, en litt bedre lunsj
Det er ikke alltid like spennende å åpne nistepakken til lunsj, den har du kanskje smurt i all hast på morgenen og resultatet er kanskje ikke så veldig fristende når lunsjpausen nærmer seg.
Det er derimot mange spennende lunsjretter som kan lages dagen i forveien. Det kan jo være at det er igjen rester fra middagen, og dette er ofte fint å kunne bruke som lunsj dagen etter, det er også mange middager som fint kan gjøres om til noe annet med bare noen enkle grep. Som et eksempel er det reste-boller/-muffins som jeg har skrevet om tidligere, der kan du bruke det meste av det som eventuelt er igjen fra middagen, eller bruke noe som du har liggende i kjøleskapet. Oppskriften på disse finner du HER.
Det gjelder bare å bruke fantasien for å ha en lunsj som frister litt mer enn en tørr brødskive med svett ost.
Det gjelder bare å bruke fantasien for å ha en lunsj som frister litt mer enn en tørr brødskive med svett ost.
Det er kanskje ikke alltid like lett å bruke fantasien, men da er det jo fint at du ser innom bloggen min en gang i blant, for det kan jo tenkes at du får noen tips og ideer. Og nå skal du få oppskriften på en fristende og smaksrik salat hvor jeg har brukt krabbekjøtt, cajun-krydderblanding og majones, og jeg skal love deg at dette er en fristende lunsj! Du kan også ha ferskt brød ved siden av hvis du ønsker det, eller kanskje et bit focaccia :) Denne oppskriften er enkel å lage og har spennende smaker.
Ingredienser:
- 1-2 rensede, kokte krabber
- 2 stilker vårløk, finsnittet
- 1 stilk stangselleri, finsnittet
- 1/4 isberg-salat, hakket
- 1 moden tomat i terninger
- 1 avokado i terninger
- 1 ss limesaft
- 1/4 liten melon, bruk gjerne honningmelon, i terninger
- 2 dl majones, helst hjemmelaget
- 1-2 ss chilisaus
- 1 ts cajun-kryddermiks, se oppskrift lenger ned
- 1 ss frisk persille, hakket
- Salt
Cajun-kryddermiks:
- 2 ss paprikapulver
- 1 ss sellerisalt
- 1 ss hvitløkspulver
- 1 ss malt sort pepper
- 1 ss løkpulver
- 1 ts kajennepepper
- 1 ss tørket basilikum
- 1 ss tørket oregano
- 1 ss tørket timian
*Alle ingrediensene blandes sammen og oppbevares på tette glass.
~ Senere kan du blant annet bruke denne blandingen som en smaksforsterker på grillmat.
~ Krydderblandingen kan også tilsettes spisskum og/eller koriander.
Fremgangsmåte:
* Rens og del alle grønnsakene som beskrevet ovenfor.
* Bland sammen vårløk, selleri, tomat, melon og salat i en bolle og smak til med salt.
* Smaksett avokadoen med salt og lime, og fordel den oppi salaten.
* Spre krabbekjøttet godt over det hele.
* Bland sammen majones, chilisaus og krydder før du sprøyter det over salaten og dryss tilslutt over persille.
Hvis du skal ha den med deg som lunsj, kan du oppbevare dressingen i en egen liten boks frem til den skal spises.
I går plukket jeg noen flere epler som jeg driver å eksperimenterer litt med og gleder meg til å dele dette med deg de nærmeste dagene, så følg med :)
Ha en fin dag videre og kos deg med lunsjen ;)
Kommentarer
Legg inn en kommentar