Sjokolade-cupcakes med karamellfrosting
Hei og god fredag :)
Endelig er det helg og da passer det vel bra med en kakeoppskrift som du kan kose deg med i helgen, enten du får gjester eller bare skal kose deg sammen med familien.
Denne oppskriften gir ca. 15 stykker.
Ingredienser:
Sjokolade-cupcakes:
- 100 g kokesjokolade
- 0,5 dl rømme
- 2 1/2 ss kakao
- 1,8 dl varmt vann
- 2,5 dl hvetemel
- litt salt
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 stk egg
- 6 ss romtemperert smør
- 1,5 dl sukker
Frosting:
- 100 g eggehvite
- 1,2 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 170 g romtemperert meierismør
- 6-8 ss karamellsaus. Lag denne gjerne selv ved å følge oppskriften min fra tidligere innlegg her på snickers-fyll, dette er karamellsaus hvis du dropper nonstop og peanøtter ;)
Fremgangsmåte:
Sjokolade-cupcakes:
* Begynn med å sette ovnen på 175 grader, slik at den blir god og varm.
* I en egen bolle smelter du kokesjokoladen, helst i et vannbad slik at du har kontroll på temperaturen. Du bestemmer selv hva slags sjokolade du bruker, ta den du foretrekker på smak, men jeg anbefaler deg å bruke en av god kvalitet.
*Når sjokoladen har smeltet setter du den til side.
* Bland sammen rømme, kakao og varmt vann i en bolle, og i en annen bolle sikter du hvetemel, salt, natron, bakepulver og vaniljesukker.
* Visp så sammen romtemperert smør og sukker til det blir hvitt.
* Tilsett deretter eggene, et av gangen, rør det første godt inn før du tilsetter neste.
* Ha i den smeltede sjokoladen.
* Tilslutt tilsetter du vekselvis blandingen med mel og blandingen med rømme.
* Bland sammen til en jevn røre uten klumper.
* Fordel røren i muffinsformer eller brett, fyll dem 3/4 fulle. Et tips er å bruke former som du setter i et muffinsbrett, da er du sikker på at dem ikke flyter utover under steking, og at dem ikke setter seg fast i brettet.
* Stek dem så i ovnen på 175 grader i 20-25 minutter.
* La dem avkjøles litt i brettet og deretter på rist. De må være helt avkjølt før du har på frostingen!
Frosting:
* Rør sammen eggehvite, sukker, vaniljesukker og romtemperert smør, frem til du får en fin og luftig smørkrem.
* Tilsett akkurat den mengden karamellsaus du ønsker, men det er lurt å tilsette en del, slik at det blir en tydelig karamellsmak og ikke mest smør. Smak til for å få den perfekt. Bland den godt inn i kremen.
* Ha det over i en sprøytepose med en ønsket tipp, og sprøyt på de avkjølte kakene.
* Pynt etter ønske.
For det meste når jeg baker har jeg hentet inspirasjon fra andre oppskrifter, men nå har jeg gjort dette en stund, og har derfor tatt steget videre og prøver å komme frem til noen helt egne oppskrifter! Dette er så morsomt og jeg håper at jeg får til dette etter hvert, slik at jeg kan dele resultatet med deg :)
En kake er utlevert for å få en dom på jobben til samboeren i dag, så det blir spennende!
Jeg har hele tiden vært nøye med at alle som smaker på det jeg lager må være 100 % ærlige med hva dem synes. Hvordan skal det ellers bli bedre?
Så dette sier jeg til deg som leser også, uansett om det er ris eller ros du har, noe du vil ha mer eller mindre av, eller hva som helst, så ikke nøl med å si din mening, enten som kommentar eller send meg også gjerne en mail :)
For å bli bedre og levere etter dine forventninger, trenger jeg tilbakemeldinger fra deg!
Nå vil jeg bare avslutte med å ønske deg en strålende helg, uansett hva planene dine er :)
Min helg skal fylles med ulike matmesser og markeder. Dette har jeg gledet meg til lenge!
Endelig er det helg og da passer det vel bra med en kakeoppskrift som du kan kose deg med i helgen, enten du får gjester eller bare skal kose deg sammen med familien.
Dette er deilige og saftige sjokolade-cupcakes, toppet med en nydelig smørkrem med hjemmelaget karamellsaus! Nam nam!
Denne oppskriften gir ca. 15 stykker.
Ingredienser:
Sjokolade-cupcakes:
- 100 g kokesjokolade
- 0,5 dl rømme
- 2 1/2 ss kakao
- 1,8 dl varmt vann
- 2,5 dl hvetemel
- litt salt
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 stk egg
- 6 ss romtemperert smør
- 1,5 dl sukker
Frosting:
- 100 g eggehvite
- 1,2 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 170 g romtemperert meierismør
- 6-8 ss karamellsaus. Lag denne gjerne selv ved å følge oppskriften min fra tidligere innlegg her på snickers-fyll, dette er karamellsaus hvis du dropper nonstop og peanøtter ;)
Fremgangsmåte:
Sjokolade-cupcakes:
* Begynn med å sette ovnen på 175 grader, slik at den blir god og varm.
* I en egen bolle smelter du kokesjokoladen, helst i et vannbad slik at du har kontroll på temperaturen. Du bestemmer selv hva slags sjokolade du bruker, ta den du foretrekker på smak, men jeg anbefaler deg å bruke en av god kvalitet.
*Når sjokoladen har smeltet setter du den til side.
* Bland sammen rømme, kakao og varmt vann i en bolle, og i en annen bolle sikter du hvetemel, salt, natron, bakepulver og vaniljesukker.
* Visp så sammen romtemperert smør og sukker til det blir hvitt.
* Tilsett deretter eggene, et av gangen, rør det første godt inn før du tilsetter neste.
* Ha i den smeltede sjokoladen.
* Tilslutt tilsetter du vekselvis blandingen med mel og blandingen med rømme.
* Bland sammen til en jevn røre uten klumper.
* Fordel røren i muffinsformer eller brett, fyll dem 3/4 fulle. Et tips er å bruke former som du setter i et muffinsbrett, da er du sikker på at dem ikke flyter utover under steking, og at dem ikke setter seg fast i brettet.
* Stek dem så i ovnen på 175 grader i 20-25 minutter.
* La dem avkjøles litt i brettet og deretter på rist. De må være helt avkjølt før du har på frostingen!
Frosting:
* Rør sammen eggehvite, sukker, vaniljesukker og romtemperert smør, frem til du får en fin og luftig smørkrem.
* Tilsett akkurat den mengden karamellsaus du ønsker, men det er lurt å tilsette en del, slik at det blir en tydelig karamellsmak og ikke mest smør. Smak til for å få den perfekt. Bland den godt inn i kremen.
* Ha det over i en sprøytepose med en ønsket tipp, og sprøyt på de avkjølte kakene.
* Pynt etter ønske.
Så er det bare å servere til de du er glad i, eller kanskje bare ta en selv ;)
For det meste når jeg baker har jeg hentet inspirasjon fra andre oppskrifter, men nå har jeg gjort dette en stund, og har derfor tatt steget videre og prøver å komme frem til noen helt egne oppskrifter! Dette er så morsomt og jeg håper at jeg får til dette etter hvert, slik at jeg kan dele resultatet med deg :)
En kake er utlevert for å få en dom på jobben til samboeren i dag, så det blir spennende!
Jeg har hele tiden vært nøye med at alle som smaker på det jeg lager må være 100 % ærlige med hva dem synes. Hvordan skal det ellers bli bedre?
Så dette sier jeg til deg som leser også, uansett om det er ris eller ros du har, noe du vil ha mer eller mindre av, eller hva som helst, så ikke nøl med å si din mening, enten som kommentar eller send meg også gjerne en mail :)
For å bli bedre og levere etter dine forventninger, trenger jeg tilbakemeldinger fra deg!
Jeg er også å finne på instagram #linnandreahogli
Nå vil jeg bare avslutte med å ønske deg en strålende helg, uansett hva planene dine er :)
Min helg skal fylles med ulike matmesser og markeder. Dette har jeg gledet meg til lenge!
Kommentarer
Legg inn en kommentar