Annonse

Kjapp pizza uten heving!

Har du ikke tid til å vente på at pizzadeigen skal heve i helgen, men allikevel ønsker å lage den fra bunnen av? Da kan du prøve denne raske pizzaen uten heving, i tillegg er den en litt sunnere variant med havremel, dermed er den grov og mektig, og når det blandes med egg og kesam inneholder den også en god del proteiner. Kjapt, sunt og godt :) Selv om dette er en sunnere pizza med grov bunn, blir den saftig og god!

Her har jeg igjen brukt elg som fyll, men du topper den selvfølgelig med det du ønsker og har tilgjengelig.

Ingredienser:

Bunnen: 
- 300 g havremel, bruk glutenfri havre hvis du trenger det. (Har du ikke havremel kan du enkelt kjøre havregryn i en foodprosessor til mel)
- 150 g kesam
- 2 stk egg
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 dl vann

Fyllet:
- 400 g kjøttdeig, her brukte jeg elg
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- Salt og pepper, eventuelle andre krydder som oregano og basilikum
- 1 stk paprika
- 1 porsjon hjemmelaget pizza saus, bruk gjerne oppskriften min som du finner HER fra tidligere innlegg
- Cherrytomater
- Vårløk
- Sopp
- ca. 2 dl revet ost
- Frisk oregano

Dette er bare et forslag til hva du kan bruke som fyll, så la gjerne fantasien løpe mer enn dette ;)

Fremgangsmåte:

Bunn:
* For å lage bunnen trenger du bare å røre sammen alle ingrediensene til en klissete masse, før du lar den stå å svelle i 5 minutter.
* Fordel så massen på et stekebrett med bakepapir. Pass på å fordele det jevnt utover.
* Så skal bunnen forstekes i 15 minutter på 200 grader, da skal den ha begynt å bli gyllen å sprø.


* La den hvile litt før du har på pizzasaus og ønsket fyll.

* Topp den med revet ost før du steker den ferdig. Dette tar ca. nye 15 minutter, eller til osten har smeltet.

* Dryss over ferske urter og server den gjerne med en salat :)



Fyll:
* Begynn med å frese løk og hvitløk til den begynner å bli blank.
* Så steker du kjøttdeigen, krydrer med salt og pepper og ha gjerne oppi soppen og paprikaen mot slutten av steketiden.
* I stedet for å bruke pizzasaus kan du også i stedet tilsette et par spiseskjeer tomatpure og la det frese med kjøttet et minutt, før du har over en halv boks hakkede tomater og en halv desiliter med vann og lar det stå å putre på middels varme til du får en fyldig blanding.
* Helt tilslutt må du smake til for å eventuelt tilsette mer krydder. Det må jo smake litt ;)

Denne kan du nyte som om hver dag er en fest! Du trenger ikke å vente til helgen for å lage denne sunne og gode pizzaen. Hvertfall hvis du også tenker på hva du bruker som fyll.
Jeg tror du kommer til å bli positivt overrasket over hvor godt en sunnere variant av pizza smaker, og ikke minst over hvor lett den er å lage.
Da gjenstår det bare å lage den og kose seg :) 

Kommentarer

Populære innlegg