Grillet pizza med hjemmelaget pizzasaus
Du har vel ikke rukket å pakke vekk grillen?
For her får du en grilloppskrift av meg som du også må teste ut før sesongen er over. Men har du en bål-panne kan du jo forsøke med den også. Denne deigen trenger ikke å heve i mer enn en halv time, men blir allikevel helt nydelig.
Her skal jeg også forklare hvordan du lager en med hvetemel og hvordan du lett kan lage den glutenfri. Det er bare et par andre detaljer du må huske på hvis du skal ha den glutenfri, men det er absolutt ikke vanskelig og følger du rådene mine blir denne også helt fantastisk!
Kan du tenke deg noe bedre enn en fersk, sprø og smaksrik pizza rett fra grillen?
Får du gjester kan du lage dem i porsjonstørrelser og la gjestene bestemme fyllet selv, for dette kan du grille når gjestene har kommet, bare gjør ferdig deigen og fyllet på forhånd. Da får dem rykende fersk pizza rett fra grillen servert. Høres ikke det deilig ut?
Ingredienser:
Pizzabunn:
Denne oppskriften vil gi ca. 5 pizzaer til en rund pizza-stein.
- 3 dl lunkent vann
- 12,5 g gjær
- 500 g mel
* For best resultat bruker du 350 g hvetemel (tipo 00) og 150 g durumhvete, men det blir også bra med vanlig hvetemel.
* Det er heller ikke noe problem å lage denne glutenfri, da blander du valgfri fin mix og jyttemel (blå) og tilsetter litt fiberhusk.
- 2-3 ss god olivenolje
- 1/2 ss salt
- 1 ss sukker
Pizzasaus:
- 500 g tomater
- 3 hvitløkfedd (helst bakt)
- god olivenolje
- salt
- pepper
- sukker
* Forslag til smakstilsetninger: basilikum, timian, parmesan eller ansjos. Denne sausen er god som den er men du kan gjerne tilsette ekstra smak som en eller flere av forslagene over, men tenk da over hva slags fyll du skal bruke, slik at det harmonerer i smakene. Italienske smaker passer med blant annet parmesan og basilikum, vilt passer bra sammen med timian osv.
Forslag til fyll:
* Hjemmelagde kjøttboller
* God skinke
* Ulike kjøttskiver
* Smaksrik pølse
* Laks (da kan jeg anbefale å bruke en hvit pizzasaus)
* Bakte cherrytomater
* Stekt sopp
* Løk
* Grillet paprika
* Revet god ost
Her er mulighetene mange, så det er bare å velge det du synes er best, eller det gjestene dine liker.
Fremgangsmåte:
Pizzabunn:
* Løs opp gjæren i lunkent vann (lager du glutenfri tilsetter du litt fiberhusk og lar det stå i 5 minutter) og bland med halvparten av melet, sukkeret, salt og olivenolje.
* Elt det sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
* Spe på med mel til du har en glatt deig som ikke klistrer når du tar på den. Men lager du den glutenfri lønner det seg at den er en god del bløtere, da blir ikke resultatet tørt og hardt.
* Lag gjerne et kryss i toppen av deigen, da skal den bli enda bedre!
* Dekk bollen med plast og la den stå til heving i ca. en halv time.
* Fyr opp grillen og legg på en pizza-stein, når grillen har en temperatur på 250 grader er den klar.
* Kjevle ut tynn pizzabunn, på godt melet bakeplate, så stor at den passer på pizza-steinen eller ønsket porsjonstørrelse.
* Forstek bunnen i ca. 1 minutt på den ene siden på pizza-steinen. Dette gjør du for at fyllet ikke skal trekke ned i bunnen, da blir det en deilig og sprø stein-ovns pizza, dessuten er det lettere å flytte på bunnen når den er forstekt.
* Ta ut bunnen med en pizzaspade og ha fyllet på den siden som har fått litt farge. Da er det bare å bruke fantasien eller la gjestene bestemme.
* Legg den tilbake på steinen, ta ned lokket og stek den ferdig, da har den blitt sprø og osten har smeltet.
Pizzasaus:
* Bak tomatene i aluminiumsfolie eller en ildfast-form med olivenolje på, enten indirekte på grillen eller i stekeovnen, til de begynner å skrumpe inn. Dette tar ca. 1 time.
* Bruker du vanlige tomater og ikke cherrytomater kan du med fordel ta av skinnet når den er ferdig, da får du en glattere saus.
* Kjør dem med en stavmikser til en jevn saus.
* Hvis du synes sausen er for tynn kan du koke den inn slik at noe av væsken fordamper.
* Press i hvitløken og smak til med salt, pepper, sukker og eventuelt urter eller annet.
VIKTIG!
Hvis du lager både med vanlig hvetemel og glutenfri så MÅ du være nøye slik at du ikke driver med dette på samme sted. Lag da helst ferdig den glutenfri før du begynner med den andre og ikke bruk den samme pizza-steinen!
For her får du en grilloppskrift av meg som du også må teste ut før sesongen er over. Men har du en bål-panne kan du jo forsøke med den også. Denne deigen trenger ikke å heve i mer enn en halv time, men blir allikevel helt nydelig.

Kan du tenke deg noe bedre enn en fersk, sprø og smaksrik pizza rett fra grillen?
Får du gjester kan du lage dem i porsjonstørrelser og la gjestene bestemme fyllet selv, for dette kan du grille når gjestene har kommet, bare gjør ferdig deigen og fyllet på forhånd. Da får dem rykende fersk pizza rett fra grillen servert. Høres ikke det deilig ut?
Ingredienser:
Pizzabunn:
Denne oppskriften vil gi ca. 5 pizzaer til en rund pizza-stein.
- 3 dl lunkent vann
- 12,5 g gjær
- 500 g mel
* For best resultat bruker du 350 g hvetemel (tipo 00) og 150 g durumhvete, men det blir også bra med vanlig hvetemel.
* Det er heller ikke noe problem å lage denne glutenfri, da blander du valgfri fin mix og jyttemel (blå) og tilsetter litt fiberhusk.
- 2-3 ss god olivenolje
- 1/2 ss salt
- 1 ss sukker
Pizzasaus:
- 500 g tomater
- 3 hvitløkfedd (helst bakt)
- god olivenolje
- salt
- pepper
- sukker
* Forslag til smakstilsetninger: basilikum, timian, parmesan eller ansjos. Denne sausen er god som den er men du kan gjerne tilsette ekstra smak som en eller flere av forslagene over, men tenk da over hva slags fyll du skal bruke, slik at det harmonerer i smakene. Italienske smaker passer med blant annet parmesan og basilikum, vilt passer bra sammen med timian osv.
Forslag til fyll:
* Hjemmelagde kjøttboller
* God skinke
* Ulike kjøttskiver
* Smaksrik pølse
* Laks (da kan jeg anbefale å bruke en hvit pizzasaus)
* Bakte cherrytomater
* Stekt sopp
* Løk
* Grillet paprika
* Revet god ost
Her er mulighetene mange, så det er bare å velge det du synes er best, eller det gjestene dine liker.
Fremgangsmåte:
Pizzabunn:
* Løs opp gjæren i lunkent vann (lager du glutenfri tilsetter du litt fiberhusk og lar det stå i 5 minutter) og bland med halvparten av melet, sukkeret, salt og olivenolje.
* Elt det sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
* Spe på med mel til du har en glatt deig som ikke klistrer når du tar på den. Men lager du den glutenfri lønner det seg at den er en god del bløtere, da blir ikke resultatet tørt og hardt.
* Lag gjerne et kryss i toppen av deigen, da skal den bli enda bedre!
* Dekk bollen med plast og la den stå til heving i ca. en halv time.
* Fyr opp grillen og legg på en pizza-stein, når grillen har en temperatur på 250 grader er den klar.
* Kjevle ut tynn pizzabunn, på godt melet bakeplate, så stor at den passer på pizza-steinen eller ønsket porsjonstørrelse.
* Ta ut bunnen med en pizzaspade og ha fyllet på den siden som har fått litt farge. Da er det bare å bruke fantasien eller la gjestene bestemme.
* Legg den tilbake på steinen, ta ned lokket og stek den ferdig, da har den blitt sprø og osten har smeltet.
* Dryss over friske urter ved servering.
Pizzasaus:
* Bak tomatene i aluminiumsfolie eller en ildfast-form med olivenolje på, enten indirekte på grillen eller i stekeovnen, til de begynner å skrumpe inn. Dette tar ca. 1 time.
* Bruker du vanlige tomater og ikke cherrytomater kan du med fordel ta av skinnet når den er ferdig, da får du en glattere saus.
* Kjør dem med en stavmikser til en jevn saus.
* Hvis du synes sausen er for tynn kan du koke den inn slik at noe av væsken fordamper.
* Press i hvitløken og smak til med salt, pepper, sukker og eventuelt urter eller annet.
VIKTIG!
Hvis du lager både med vanlig hvetemel og glutenfri så MÅ du være nøye slik at du ikke driver med dette på samme sted. Lag da helst ferdig den glutenfri før du begynner med den andre og ikke bruk den samme pizza-steinen!
Så enkelt imponerer du med en fersk stein ovns pizza hjemme!
Fristet dette? :)
Kommentarer
Legg inn en kommentar