Annonse

Frittata med medisterkake og pølse

Frittata er opprinnelig en italiensk omelettrett som naturligvis er basert på egg. Det er en rimelig og enkel rett, men samtidig er det noe av det lekreste som kan lages med egg. En slik type rett kan varieres i det uendelige, siden grunnoppskriften kan suppleres med en lang rekke andre ingredienser, for eksempel krydderurter, grønnsaker, fisk, ost, pølse, skinke og frukt. Som et utgangspunkt til en frittata kan du beregne 2 egg per person hvis den skal serveres som en hovedrett, og 1 egg per person dersom du skal servere den som en forrett.

Etter julen hadde vi medisterkaker og julepølser tilovers som jeg hadde lagt i fryseren, og når jeg skulle finne en måte å få brukt opp disse restene på, uten å spise det på akkurat den samme måten som vi gjorde til jul, så passet det perfekt å bruke dem i en rett som frittata! Dermed er dette en super kjapp og lett måte å få brukt opp de fleste rester du har liggende, enten det er kjøtt, fisk eller grønnsaker. Så om du ikke har akkurat slike rester liggende i fryseren eller i kjøleskapet, slik som jeg hadde, så kan du fint bruke oppskriften som et utgangspunkt, men bytte råvarene med det du måtte ønske å bruke :)

For 2-3 personer
Ingredienser: 
- 5 egg 
- 2 ss vann
- 1/2 løk
- Diverse grønnsaker: for eksempel gulrot, kålrot osv. 
- 4 stk kokte poteter
- 1 1/2 ss olivenolje 
- 2 stk medisterkaker
- 4 stk julepølser 
- Godt med ønsket krydder, jeg brukte av min egen julerub som du finner oppskrift på HER

Fremgangsmåte: 
* Start med å finhakke løken, del grønnsakene i små biter og skjær potene i terninger.
* Stek det deretter i en varm stekepanne med olivenolje frem til løken er myk og potetene begynner å få litt farge. 
* Del medisterkaker og julepølser i passende biter og vend dem i ønsket mengde med krydder.
* Ha deretter bitene i stekepannen sammen med løken, potetene og grønnsakene, og la dem steke med et par minutter.
* Senk temperaturen på stekepannen. 
* Knekk eggene i en bolle, tilsett vann og visp det godt sammen før du heller blandingen i stekepannen, setter på et lokk og lar frittataen stivne på svak varme. 

Server gjerne stekt eller ristet baguette ved siden av, som du har dratt en hvitløksbåt over :) 
Så godt og så enkelt :) 

Kommentarer

Populære innlegg