Annonse

Den store vaffeldagen! Prøv gjerne en ny variant :)

Nå er det snart påske med alt som hører med til denne feiringen, men aller først må du huske på å markere den store vaffeldagen i morgen 25. Mars! Vafler passer godt til enhver anledning og morgendagen er perfekt hvis du er veldig glad i vafler, da har du en gyllen mulighet til å lage og ikke minst spise vafler. I tillegg kan dem varieres på utrolig mange måter, så om du er ekstremt begeistret kan du faktisk spise dem til alle dine måltider i morgen ;) 

Vafler tror jeg er noe av det mest populære å lage, og i tillegg er det noe som er lett å lage og vafler kan varieres med så mye, både selve røra og hva vaflene toppes med når dem er ferdig stekt. Så hvis du er litt lei av de tradisjonelle vaflene med syltetøy, rømme og brunost, så er det mange andre varianter du garantert ikke har forsøkt ennå! Det gjelder bare å bruke fantasien og tørre og prøve noe nytt.

Vafler trenger nødvendigvis ikke å bli servert som noe søtt til kaffen, men de kan fint lages slik at dem kan brukes som frokost, lunsj eller middag. Det som er avgjørende er hva du har i røra og hva du topper dem med. Hvis du ønsker at det skal være litt mer "mat" i dem, for å servere dem til for eksempel en lunsj, kan du fint bytte ut noe av det vanlige hvetemelet med grovt mel eller havregryn, du kan også tilsette revne grønnsaker eller poteter i røra. Det kan være en fordel å lage dem litt mindre søte når dem skal bli servert med pålegg eller liknende. Hva med å starte morgendagen med å servere grove vafler med egg og bacon til frokost? Du kan også toppe vaffelhjerter med ulike typer pålegg, kjøtt, laks eller reker med tilbehør og servere som tapas eller forrett til søndagsmiddagen, eller hva med å fylle halve vaffelen med strimlet pålegg og ost, slik at du får et smørbrød eller ha dette i røra sammen med litt oregano slik at det blir pizzavafler!! Det finnes så mange spennende og gode muligheter :)

Uansett om det finnes mange varianter så er det absolutt ikke noe i veien for å servere dem som noe søtt og godt slik som vi er vant til, og nå som det snart er påske kan det jo passe ekstra bra å servere disse herlighetene med en deilig appelsinsaus! Du kan også bruke vaflene til å lage en kakevariant, det er bare å legge de ferdigstekte vaffelplatene lagvis med foreksempel pisket krem og bær i mellom hver plate og tilslutt pynte med litt krem og noen friske bær på toppen, da får du en liten vaffel bløtkake :)

Som jeg nevnte kan vaffelrøra nesten varieres og tilsettes hva som helst, dette er også en fin måte å bruke opp eventuelle rester du har stående i kjøleskapet, om det er en liten skvett med fløte, rømme, kefir eller annet. Hvis jeg har noe melkeprodukter stående i kjøleskapet som burde bli brukt opp så blir det alltid vafler! Dette er noe av grunnen til at jeg aldri har brukt oppskrift når jeg lager vafler. Jeg bruker alltid det jeg har stående og slumper med resten av ingrediensene frem til jeg får en passe røre, så vaflene som blir servert her hjemme har aldri den samme smaken, men det er jo akkurat det som er så bra med vaffelrøre! Du kan bruke akkurat det som du selv ønsker :)

Jeg skal komme med et siste tips når det gjelder vafler, for det er kanskje noen som lurer på hvordan man får sprø vafler? Mitt råd til det er å avkjøle vaffelplatene spredt utover på en rist uten at dem blir liggende oppå hverandre, for hvis dem ligger på hverandre vil dem bli myke! Rømme er også et annet tips, for hvis du bruker rømme i vaffelrøra vil du få ekstra sprø og smakfulle vafler, da er det heller ikke nødvendig å tilsette egg i røra. Bare husk å avkjøl på rist for å beholde den sprø konsistensen :)

Du kan også lage belgiske vafler som lages av en litt annerledes røre. Oppskrift og fremgangsmåte for å lage slike vafler delte jeg på bloggen for en stund tilbake, så den finner du ved å følge DENNE LINKEN.

Da håper jeg at du fikk lyst til å være med på å markere vaffeldagen i morgen ved å lage noen deilige vaffelplater, enten om det blir av det søte slaget eller noen med litt mer "mat", og uansett hva slags mel du bruker, fint/grovt/glutenfritt.
Og husk at det bare er fint å utfordre deg selv litt ved å tilsette andre ingredienser enn det du vanligvis gjør, da blir det hele plutselig litt mer spennende, og hvem vet, kanskje du tryller frem en ny vaffelfavoritt :) Har du eksperimentert litt med dette tidligere og har kommet frem til en variant som er veldig god og litt annerledes enn hva vi er vant til, så setter jeg kjempe stor pris på om du ønsker å dele den med meg :)

Ha en strålende lørdag videre og husk at du skal stille klokken i morgen, etter at du har spist gode vafler!  



Kommentarer

Populære innlegg