Annonse

Toast med pulled pork og guacamole

Denne toasten er perfekt når du har lyst på noe ekstra godt og dermed passer det perfekt å gi deg oppskrift på denne nå rett før helgen kommer. Denne kan du gjøre så lett eller avansert som du selv ønsker eller har tid til. Ved å bruke ferdige produkter er det en kjapp og enkel rett å få til, men hvis du ønsker å avansere den litt og få enda bedre smaker, ja da lager du alle ingrediensene fra bunnen av! Brød, kjøttet, guacamolen og bbq-sausen :) Her er valget ditt og resultatet vil avhenge av hvor mye innsats og tid du vil bruke på retten, men lov med at du i det minste lager guacamolen selv.

Til 4 personer

Ingredienser:
- 8 skiver brød, følg gjerne oppskriften min på hjemmebakt brød som du finner HER 
eller bruk glutenfritt brød hvis du trenger det. 
- 1 ss smør
- 500 g pulled pork
- 4 skiver cheddar eller annen god ost
- 2 ss bbq saus

Guacamole :
- 2 stk avokado
- 1 lime, saften
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 chili uten frø, finhakket
- 2  plommetomater uten den bløte kjernen, i små terninger
- 1/2 ts salt
- 3 ss frisk koriander, finhakket

Framgangsmåte: 
* Uansett om du benytter deg av ferdiglaget kjøtt på butikken eller lager dette selv, så er det dette du skal begynne med. Bruker du ferdiglaget varmer du det opp etter anvisningen på pakken og river det deretter fra hverandre ved å bruke to gafler. 
* Bland deretter kjøttet med bbq-sausen. 
* Så lager du guacamolen: Del avokado i to på langs og fjern steinen. Bruk en skje til å skrape ut kjøttet som du har over i en bolle. Mos avokado-kjøttet med en gaffel, ikke lag den helt glatt men la det være noen klumper, bland så inn limesaften. Bland inn hvitløk, chili, tomatbitene, koriander og en god klype salt. Smak til frem til du får den perfekte smaken, men ikke spis opp alt før du får servert den :)
* Nå skal du varme opp en stekepanne til middels temperatur.
* Ha smør på en av sidene på hver av brødskivene før du legger dem i stekepanna med smørsiden ned. 
* Ha så på pulled pork, guacamole og ost på fire av brødskivene.
* Legg de andre skivene på toppen av disse med smørsiden opp.
* Stek til toastene er gylne på begge sider og osten har smeltet. 
* Da gjenstår det bare å servere toasten mens den er varm, du kan gjerne servere en grønn salat ved siden av hvis du ønsker det, eller litt ekstra guacamole og litt rømme.
Håper du ble fristet til å prøve disse en dag du får lyst på noe ekstra digg, eller kanskje du ønsker å servere dette på søndag til en mamma som gjør en fantastisk jobb? :)
Hvis du lurer på hvordan man lager pulled pork eller bbq- saus fra bunnen av, så er det bare å legge igjen en kommentar :)

Ha en fin kveld videre, og ikke glem morsdag og fastelavn på søndag! Da må du vise hvor mye du setter pris på alle mødre og i tillegg må du kose deg med gode, ferske boller som du fyller med krem, eller kanskje noen litt mer utradisjonelle boller med for eksempel sjokoladekrem?!

Kommentarer

Populære innlegg