Annonse

Ovnsbakt paprika med pizzafyll

Hei og god fredag, koselig at du titter innom :)

Nå er det endelig helg og for mange betyr dette fri, hygge og ikke minst litt ekstra god mat. Når det gjelder mat som vi koser oss med i helgene så er det mange som er fast bestemt hva som skal spises og som hører med, som for eksempel at man alltid har taco eller pizza. Noen synes det topp å ha det samme hver eneste helg, men noen foretrekker en liten forandring en gang imellom. Det er denne forandringen jeg har tenkt til å tipse deg om i dag, men er du av dem som må ha det tradisjonelle i helgene, er det ikke noe i veien for å lage denne middagen en hvilken som helst annen ukedag! Dette er en ganske så sunn rett som inneholder en god del grønnsaker og du kan bruke karbonadedeig for en magrere variant og i tillegg kan du fint servere en frisk salat ved siden av, så ovnsbakt paprika med pizzafyll kan fint spises på en helt vanlig onsdag :) Uansett hvem dag du velger, så skal jeg gi deg oppskriften min i dag, også håper jeg at du ønsker å teste den ut og aller best blir det hvis du i tillegg vil gi meg en tilbakemelding i etterkant :)
I denne oppskriften er det også åpent for å kunne bytte ut eller tilsette andre grønnsaker og hva slags kjøttdeig du bruker er opp til deg, til dette fungerer nok de fleste typer. Se på dette som et utgangspunkt og gjør egne tilpassinger etter smak.

Ingredienser: 
- 400 g karbonadedeig / kjøttdeig, du kan også bruke kyllingkjøttdeig eller svinekjøttdeig om du ønsker det
- 1 løk
- 3-4 fedd hvitløk
- 1 chili
- 2 mellomstore gulrøtter
- 2 stilker stangselleri
- 3 ss tomatpure
- 3 tomater
- 1-2 ss oregano, tørket
- 1-2 ss rosmarin, tørket
- 1-2 ss basilikum, tørket
- Salt og pepper
- 1/2 lime, saften
- Eventuelt ekstra vann eller kraft
- 2-3 paprika, gjerne ulike farger
- God olivenolje
- Revet ost, bland gjerne flere typer ost som foreksempel parmesan, mozarella og en vanlig gulost. Bruk ønsket mengde.

Fremgangsmåte:
* Start med å gjøre klar alle grønnsakene. Løk, hvitløk og chili skal finhakkes. Gulrøtter og stangselleri skal deles i små terninger. Tomatene deler du i grove biter(legges i en egen bolle) og paprikaene skal deles i to på langs (eller skjær av toppen) og frøene skal fjernes. 
* Så steker du løken i en stekepanne med litt smør eller olje frem til den begynner å bli blank, da tilsetter du hvitløk og chili sammen med kjøttdeigen.
* Når kjøttet har begynt å få litt farge tilsetter du gulrøtter, stangselleri, urtene og tomatpure, og lar dette få steke med i et par minutter. 
* Bruk en stavmikser på tomatene slik at det blir en flytende masse før du tilsetter dette i stekepannen. Da vil kjøttet bli saftig og godt, men hvis du allikevel synes det virker litt tørt, kan du eventuelt tilsette litt ekstra vann/kraft frem til ønsket konsistens. 
* Smak til med salt, pepper og saften fra en halv lime, ha eventuelt i mer urter hvis det trengs. 
* Ha litt olje i en ildfast form, legg i de delte paprikaene, fyll dem med kjøttblandingen, topp dem med revet ost av ønsket type før du har over godt med olivenolje. 
* Tilslutt skal dem stekes i nedre del av stekeovnen på 200 grader i 20-25 minutter. 
* Mens du venter på at dem skal bli ferdig i ovnen, kan du eventuelt bruke tid til å lage en frisk og god salat, og kanskje gjøre det litt koselig på middagsbordet ved å tenne på noen lys :)

Da er det bare å legge dem på en tallerken eller et fat og spise med god samvittighet!
Håper du ble fristet til å prøve :) Kanskje har du en annen kombinasjon? Da er du hjertelig velkommen til å dele den med meg. 

Uansett så håper jeg at du får en strålende helg!  

Kommentarer

Populære innlegg