Annonse

Troikakonfekt

Nå er det ikke mange dagene igjen til den store julefeiringen! Men selv om tiden er knapp så håper jeg at du fremdeles har tid til å prøve ut disse godbitene med hjemmelaget troikakonfekt. Disse består av et lag med marsipan, et med nougat og et med bringebærgelé, og tilslutt er dem dyppet i sjokolade :) Nok en kandidat til å kunne en ny favoritt.

Ingredienser: 
- 400 g marsipan, bruk gjerne en med høyt innhold av mandler, det vil gi mer smak
- 200 g nougat
- 2 pakker med bringebærgelé
- 300 g kokesjokolade, lys eller mørk er smak og behag
- 30 g delfiafett

Fremgangsmåte:
* Start med å dekke en liten langpanne (20x30cm) med bakepapir.
* Så skal du kjevle ut marsipanen slik at den dekker bunnen av formen, da vil marsipanen være ca 0,5 cm tykk.
* Deretter smelter du nougaten i vannbad og lar den avkjøles litt før du brer den jevnt ut over marsipanen.
* Sett formen i kjøleskapet i minst 2 timer, helst natten over, slik at nougaten stivner.
* Løs opp bringebærgelépulveret i varmt vann. Bruk halve mengden med vann av det som står på pakken, det vil si 5 dl vann på begge pakkene, dette er for at den skal bli litt stivere slik at den holder fasongen bedre og det kommer til å bli en kraftigere bringebærsmak på konfekten.
* La geleen bli avkjølt nok til at nougaten ikke smelter, men ikke vent for lenge slik at geleen begynner å stivne og klumpe seg. Rør jevnlig når den står til avkjøling slik at du følger med på konsistensen.
* Når den er passe avkjølt heller du geleen over nougaten før du setter formen tilbake i kjøleskapet til geleen har stivnet, dette vil ta noen timer. La den stå i kjøleskapet natten over.
* Så gjør du klart et brett med bakepapir.
* Smelt sjokoladen og delfiafettet i vannbad.
* Når sjokoladen er flytende tar du formen ut av kjøleskapet og løfter det hele ut ved hjelp av bakepapiret før du skjærer den opp i passende biter.
* Sett en bit på en gaffel og hold den over bollen med sjokolade. Bruk en skje til å helle sjokolade over slik at biten blir dekket med sjokolade. La det renne litt av før du setter den på brettet med bakepapir.
* Når du har dekket alle bitene på denne måten settes dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
* Hvis du ønsker penere biter kan du finskjære kantene med en skarp kniv når sjokoladen har stivnet.
Oppbevar konfekten i en boks, bruk matpapir i mellom lagene, og ha boksen i kjøleskapet :)

Siden jeg for første gang skal ha selskap på julaften her hjemme og i tillegg i nytt hus, så er det mye som skal gjøres de kommende dagene slik det er for mange andre også, med mat som skal forberedes(til to ulike hovedretter), bord som skal pyntes, dekorasjoner skal lages, det skal vaskes og alt som hører med. Derfor tror jeg nok ikke at det vil komme noen nye innlegg på bloggen før i romjulen :)
Så da vil jeg med dette ønske alle mine kjære lesere en riktig god og fredfull julefeiring! Kos deg så mye du kan, det er tross alt jul bare en gang i året :) 

Kommentarer

Populære innlegg