Annonse

Honningkarameller

Tiden før jul går så utrolig fort og tenk at det i dag allerede er tredje søndag i advent og bare en uke igjen til julaften. Hvis du ikke har kommet i riktig julestemning ennå anbefaler jeg deg å bruke denne dagen til å pynte opp hjemme hvis du ikke har gjort det og lage litt julegodterier, det vil hjelpe deg til å komme i den rette stemningen :) Du kan lage noe av det du pleier å gjøre, lage noe av det jeg har delt dagene før eller lage disse nydelige karamellene med smak av honning! Disse er nok hakket mer avansert og lykkes med i forhold til de to andre konfektene jeg har delt med deg, for karamellmassen må være perfekt for at karamellene skal bli bra. Koker massen for lite vil karamellene bli veldig bløte, koker den for lenge vil dem bli veldig harde, men koker du dem passe vil dem bli helt nydelige! Dette får du til :) Og husk at øvelse gjør mester!

Ingredienser: 
- 5 dl kremfløte
- 4 dl sukker
- 1 dl honning, jeg har brukt flytende honning
- 1 ss smør

Fremgangsmåte:
* Ha fløte, sukker og honning i en tykkbundet kjele. 
* Kok opp blandingen på middels temperatur og la det stå å koke frem til massen tykner, dette vil ta ca. 35-45 minutter. 
~ Hvis du er usikker på om karamellen er ferdig kan du ta karamelltesten. Da tar du noen dråper av massen i et glass med kaldt vann, og hvis massen samler seg og du kan ta den opp og forme den til en kule, ja da er den ferdig :) 
* Når massen har kokt lenge nok rører du inn smøret.
* Hell deretter massen over i en form (20x20 cm) eller stekeplate som er dekket med bakepapir eller plast. Bruk en slikkepott til å fordele massen slik at det blir en tykk plate. 
* Så skal karamellen avkjøles til den har stivnet, men del den opp i passende biter mens den fremdeles er myk nok til å kunne skjæres i. 
Oppbevar dem i et tett glass i kjøleskapet, men sett dem gjerne frem i romtemperatur en liten stund før servering, da har dem perfekt konsistens og vil smelte i munnen! 
Håper du fikk lyst til å prøve disse :)

Til slutt vil jeg bare få sagt: 
Siden det nå har kommet så mye snø den siste tiden håper jeg virkelig at den kan ligge en liten stund til slik at vi faktisk kan få en etterlengtet hvit jul i år! 
Ønsker deg en strålende søndag videre :) 




Kommentarer

Populære innlegg