Annonse

Ferrero Rocher konfekt

Hei og god tirsdag kveld kjære leser :)
Jeg håper ikke at du er lei konfekt oppskrifter ennå for her kommer det nemlig en til! Denne oppskriften på rå Ferrero Rocher er en litt tidkrevende oppgave, men dem er virkelig verdt jobben, for jeg tror de fleste vil like disse hjemmelagde nougatkulene med hasselnøtt i midten og som er dyppet i sjokolade og tilslutt rullet i hasselnøtter. Kanskje dette kommer til å bli din nye favoritt? For å finne ut av det må du først bruke oppskriften under :)
Oppskriften vil gi deg 15-20 store kuler. 

Ingredienser:
Nougat:
- 2 dl hasselnøtter (til fyllet og til å rulle kulene i)
- 4 ss peanøttsmør (helst uten for mye tilsettninger)
- 4 ss kakaopulver
- 4 ss yaconsirup
- 2 ss kokosnøttolje
- 1/2 ts vaniljepulver
- 1/4 ts salt

Sjokolade:
- 80 g kakaomasse
- 40 g kakaosmør
- 40 g yaconsirup
- 1/2 ts vaniljepulver
- Litt salt

Fremgangsmåte:
* Du skal begynne med å riste hasselnøttene i en tørr stekepanne frem til skallet begynner å falle av. Da tar du pannen av varmen, og fjern så mye som mulig av skallet på nøttene. Det letteste er å legge de varme nøttene i et kjøkkenklede og rulle av skallet.
* Legg til side 15-20 hele hasselnøtter.
* Grovmal 1 dl av nøttene i en kjøkkenmaskin og legg dem i en bolle og sett til side, disse skal brukes til å rulle kulene i tilslutt.
* Så skal du lage nougat. Da finmaler du først resten av hasselnøttene i en kjøkkenmaskin.
* Smelt deretter kokosnøttoljen i en liten kjele og tilsett de finmalte hasselnøttene sammen med de andre ingrediensene. Denne blandingen skal være klissete.
* Sett blandingen i kjøleskapet til den er fast nok til å trille kuler av.
* I mellomtiden lager du sjokoladen ved å smelte kakaomasse og kakaosmør i vannbad før du visper inn resten av ingrediensene.
* La sjokoladen stå en liten stund til den begynner å tykne, men fortsatt er fin å jobbe med.
* Når nougaten er fast tar du den ut av kjøleskapet.
* Ta en liten spiseskje nougat som du former til en skål i hånden. Legg så i en hel hasselnøtt, lukk nougaten rundt nøtten og rull fyllet til en kule. Legg dem på et brett med bakepapir.
*  Når du har formet alle til kuler setter du dem i fryseren til dem blir harde og kalde.
* Ta kulene ut av fryseren og stikk en kule på en tannpirker, dypp så kulen i sjokoladen.
* Rull kulen i de grovmalte hasselnøttene før sjokoladen har stivnet helt (det går fort siden kulen er så kald) og legg den tilbake på brettet.
* Når alle er ferdig setter du dem i kjøleskapet til dem er harde. La dem stå i minst 30 minutter før servering. Ha gjerne hver kule i en minimuffinsform.

Oppbevar dem i kjøleskapet hvis dem ikke blir spist opp med det samme :) 
Ingrediensene du behøver for å lage disse kulene finner du i en helsekost butikk og ved å lage din egen sjokolade er fordelene mange, blant annet at sjokoladen kan lages helt uten sukker, slik at disse også kan spises av blant annet diabetikere! Kakaoprodukter er også garantert fri for melk, nøtter, soya og gluten :)

Kommentarer

Populære innlegg