Annonse

Dooleystrøfler

Jeg fortsetter i godteverden og ønsker å gi deg mer inspirasjon til hva slags julekonfekt du kan lage i år :) I dag er det nok en lettlaget konfekttype med få ingredienser, men som allikevel smaker nydelig og ser bra ut.

Trøfler er nydelig konfekt som smelter i munnen og her kan du lage en voksen variant og blande inn litt karamell likør! Jeg bruker dooleys siden denne er laget på vodka og ikke whiskey, slik som baileys er, dette gjør at disse fint kan spises av de med cøliaki :) Men du kan benytte den typen likør du ønsker selvfølgelig.
I tillegg hadde jeg lyst til å gjøre dem litt julefine så derfor rullet jeg dem i spiselig kakeglitter, gull og sølv. Du kan jo fint bruke andre farger som rød og grønn, om du bruker kakestøv så vil denne gi mer farge og er sikkert enda finere, eller så er det ikke noe i veien for å bruke vanlig kakao eller melis i stedet. Denne oppskriften er ikke så stor, da kan det tenkes at de blir spist opp, men er du veldig glad i slike kan du fint doble oppskriften!

Ingredienser: 
- 1 dl kremfløte
- 250 g mørk sjokolade
- 1/2 dl dooleys eller annen karamell likør
- Kakeglitter/støv

Fremgangsmåte:
* Start med å dele opp sjokoladen i biter.
* Kok opp fløten i en kjele, ta den av platen, ha i sjokoladen og la den smelte i den varme fløten.
* Rør så inn likøren. 
* Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter, slik at massen stivner. 
* Så skal den klissete massen formes til kuler og rulles i glitter/støv.
  ~ Hvis massen er hard når du tar den ut av kjøleskapet lar du den bare stå på benken i et kvarter slik at den blir lettere å forme.
* Sett dem kjølig til dem har stivnet. 

 Nam nam! 


Kommentarer

Populære innlegg