Annonse

Stjørdalsblink til farsdag

God fredag :)

Nå er det snart helg igjen og på søndag er det tid for at vi skal feire alle fedre, så da synes jeg at du skal benytte deg av anledningen og ta deg tid til å bake en kake på søndag. Hva med å prøve denne nydelige eplekaken med litt ekstra godt fyll? Den inneholder blant annet en eggekrem og rosiner, men den er ikke så veldig avansert å lage, så dette får du til! 
Eller så kan du gjerne bruke noen av de andre kakeoppskriftene mine :) Bake håper jeg du skal uansett!

Ingredienser: 

Bunn:
- 300 g smør
- 150 g melis
- 400 g hvetemel
- 1 egg

Fyll: 
- 1/3 l fløte
- 2 egg
- 1/2 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 4 store epler
- 100 g rosiner
- Kanel

Fremgangsmåte: 

* Begynn med bunnen hvor alle ingrediensene skal blandes sammen til en deig, men ikke arbeid for mye med den. 
* Trykk deigen ut i en rund form med litt høye kanter.
* Dryss lett over bunnen med kanel, her bestemmer du selv hvor mye du vil bruke, men et lite dryss holder.
* Dekk deretter bunnen med rosiner.
* Skrell eplene og fjern kjernehusene før du deler dem i to på langs og skjærer dem i 1/2 cm tykke skiver. 
* Legg så epleskivene tett sammen over hele kakebunnen. 
* Visp sammen egg, fløte og sukker til fyllet, og hell dette over eplene.
* Stek kaken på 200 grader i ca. 1 time, frem til eggemassen har stivnet og smørdeigen er mør. 
* Avkjøl litt i formen.

Server denne nydelige kaken lunken med litt krem til :) 


Denne tror jeg de fleste fedre blir glade for på søndag :)

God helg og god baking!












Kommentarer

Populære innlegg