Snåsaklubb med stekt flesk og duppe
Riktig god mandag kjære leser :)
I disse slaktedager begynner vi uken med en skikkelig kraft middag, snåsaklubb med flesk og duppe.Dette ble opprinnelig kalt isterklubb, fordi man la en bit ister, et stykke mysost og litt sirup inn i klubben før den ble kokt i en god kjøttkraft, og når man skar i klubben var det så fettet sprutet ut. Det blir derfor opp til deg om du vil bruke den opprinnelige varianten fra Snåsa i Nord-Trøndelag, eller bytte ut isteret med litt salt sideflesk, en kraftfull middag blir det uansett ;)
Ingredienser:
Snåsaklubb:
- 800 g skrellede, rå poteter (ikke bruk melne potetsorter)
- 200 g kokte poteter
- 1 1/2 dl byggmel
- 1/2 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- ost og sirup
- 3-4 liter kraft eller buljong
- litt salt flesk eller ister
Duppe:
- 1/2 liter fløte/melk
- 100 g brunost
- 2 ts sukker
- 2 ss hvetemel
- Flesk
Fremgangsmåte:
Snåsaklubb:
* Begynn med å raspe de rå potetene, og mos de kokte potetene.
* Bland i mel og salt til røren er så fast at den kan formes til en ball med hendene.
* Stikk inn flesk eller ister, ost og sirup i midten og form bollen godt om innholdet. Den må være så fast at den holder fasongen under kokingen.
* Legg dem så i kraften eller buljongen, og la klubben småkoke i minst en halv time.
Duppe:
* Rør melet ut i litt av fløten/melken.
* Kok opp og ha i resten av fløten/melken sammen med osten og sukkeret.
* Kok det hele til det blir en jevn og fin saus.
* En god klatt med smør gjør også godt oppi sausen. Smak eventuelt til med salt og pepper.
* Stek flesket på middels høy temperatur.
* Server så rykende varm klubb med flesk og duppe, pyntet med en liten persille kvast.
Denne middagen holder deg gående en god stund!
Ønsker deg en fin mandag :)
Kommentarer
Legg inn en kommentar