Plukkfisk, med reker og hodekål eller bruk opp rester!
Hei og god onsdag morgen :)
I dag skal du få tips til nok en tradisjonell rett som er kjapp å lage men som allikevel smaker godt. Plukkfisk er også en super måte å bruke opp rester fra gårsdagens middag på, enten det ble for mye potet, grønnsaker eller fisk, så er denne oppskriften perfekt. Du kan fint variere med ulik type fisk og grønnsaker slik som jeg har gjort. Og bruker du rester vil det være ennå kjappere å lage denne middagen, da er det bare å lage den hvite sausen og steke bacon, så er middagen klar! Opprinnelig ble det brukt torsk og purre i denne retten, men her bruker du det du har eller ønsker. Jeg brukte blant annet reker og hodekål som gjorde seg godt i denne retten.
Til fire personer
Ingredienser:
- 600 g kokt fisk, jeg blandet torsk og reker, noe som ble virkelig godt
- 10 poteter
- 2 løk
- 1/2 hodekål (purre, erter eller andre grønnsaker)
- 2 ss smør
Hvit saus:
- 4 ss smør
- 4 ss glutenfritt mel eller vanlig hvetemel
- 1 liter melk
- 1 ts salt
- 1 ts hvit pepper
- Litt revet muskatnøtt
- Bacon skiver
Fremgangsmåte:
* Start med å koke potetene og avkjøl dem i kaldt vann, før du skjærer dem i små terninger.
* Finhakk deretter løken og skjær kålen i tynne biter eller strimler.
* Så lager du den hvite sausen ved å smelte smøret i en kjele og rør inn melet, før du sper på med melken mens du rører. La sausen koke i ca. 10 minutter på middels varme frem til den har blitt forholdsvis tykk. Pass på slik at den ikke svir seg.
* Smak til sausen med salt, pepper og muskatnøtt.
* Stek løken og kålen i smøret til løken har blitt blank og kålen myk, før du har i potetterningene.
* Ha blandingen over i den hvite sausen.
* Del fisken i terninger og skrell eventuelt reker, før dette også has over i den hvite sausen.
* Tilslutt sprøsteker du bacon.
* Server plukkfisken toppet med bacon og gjerne litt gressløk eller finsnittet purre.
Noen velger å spise dette sammen med et smørøye og flatbrød ved siden av.
Så enkelt men allikevel så godt :)
Da vet du hvordan du kan bruke restene fra gårsdagens middag på en god måte.
Lurer du på hvordan pepperkakekunstverket mitt ble? Jeg tenker å starte desember måneden med å vise deg hvordan det gikk, så hvis du er spent på det må du følge med på fredag :)
Ha en fin onsdag!
Kommentarer
Legg inn en kommentar