Annonse

Knekkebrød med masse smak

For en liten stund siden fikk jeg spørsmål om jeg hadde en god oppskrift på knekkebrød, og det har jeg selvfølgelig, opp til flere :)  Jeg har ulike varianter som jeg pleier å bytte på med, for etter at jeg begynte å lage knekkebrødene selv for en del år siden har det ikke fristet å kjøpe på butikken! Som du sikkert har skjønt liker jeg å vite hva som er i det jeg spiser, derfor er det bedre å lage ting selv, da har jeg full kontroll på innholdet og ikke minst kan jeg smaksette alt med akkurat de smakene jeg liker best!
Smaker på knekkebrød? Ja det er prikken over i`n, tilsett noen tørkede urter i røren, det gir en deilig og annerledes smak. To urter som jeg synes gjør seg godt i knekkebrød er oregano eller rosmarin! Men mange andre krydder og urter smaker også himmelsk, så prøv deg frem.
Det å lage knekkebrød er relativt raskt og enkelt, det er stekingen som tar lengst tid, men når du først er i gang kan du lage store porsjoner slik at du har en god stund fremover, for knekkebrød holder seg lenge i en tett boks, som for eksempel en kakeboks. Knekkebrød kan også fungere bra som små vertinne gaver, bare pakk dem pent inn og ta med deg neste gang du er bedt bort, det faller garantert i smak hos de fleste.

En av oppskriftene jeg bruker mye når det bare er samboeren som skal ha, som tåler gluten, lager jeg disse :)

Ingredienser:

- 2,5 dl havregryn
- 2,5 dl siktet rugmel
- 2,5 dl kruskakli
- 2 dl solsikkekjerner
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl linfrø
- 1 dl hakkede mandler
- 2 ts salt
- 2-3 ss oregano (kan sløyfes eller byttes ut med andre urter, for eksempel rosmarin)
- 7 dl vann

Fremgangsmåte:

* Bland sammen alle de tørre ingrediensene før du heller over vannet og blander godt.
* La røren stå å svelle i minimum 10 minutter.
* Bruk en slikkepott til å fordele røren jevnt utover to, eventuelt tre stekebrett dekket med bakepapir. Pass på at røren er jevnt fordelt på hele platen. 
* Stek brettene på 160 grader varmluft. De skal steke i ca. 1 time til dem er lett gylne og sprø. 
* Etter 10 minutter tar du ut brettene og bruker et pizzahjul til å dele opp knekkebrødene i passende biter. 
* Du kan steke brettene samtidig, men da må du bytte om på brettene når halve tiden har gått.
* Når det er igjen 20 minutter av steketiden pleier jeg å sette ovnsdøren på gløtt i 10 minutter, deretter lukke døren de siste 10 minuttene. Da er jeg sikker på at dem blir sprøe! 
* Når knekkebrødene er ferdig skal dem avkjøles på rist. 

Da er det bare å finne frem det beste pålegget du vet og spise i vei :) De er også gode med bare smør. 

Perfekt frokost, lunsj eller kvelds, men passer også godt ved siden av supper og gryter, valget er ditt. 

Hvis du ikke spiser opp alt med en gang, eller lager en større porsjon, holder dem lenge i en tett boks. 
Da har du smakfulle og nydelige knekkebrød hele uken!    

Håper du fikk lyst til å prøve og gi meg gjerne en tilbakemelding :) 

Ha en fortsatt strålende helg. 















Kommentarer

Populære innlegg