Julebakst, en koselig tradisjon
Nå er det snart tid for å begynne å tenke på juleforberedelsene, for tiden går fort! Jeg og bestemor må alltid starte tidlig fordi vi bruker å ha mange slag, så hvis vi skal rekke alt vi skal så må vi starte i november. I år var det ekstra viktig å starte tidlig, for det er ikke bare familien som skal ha kaker i år, vi skal nemlig selge julekaker på marked om ikke så lenge. Det blir første gangen vi prøver dette og det gleder jeg meg veldig til. Du skal kanskje ikke selge eller bake til andre, men hvis jeg deler noen av kakene vi lager med deg i tiden fremover, håper jeg i hvertfall at jeg kan klare å inspirere deg nok til at du lager noen til deg selv og din familie før jul. Det er ingen kjøpekaker som kan måles med de du lager hjemme med kjærlighet!
Det som er fint med de fleste småkakene som blir bakt til jul er at de holder seg like fine over en ganske lang periode i en tett kakeboks. Da har du noe å servere til kaffen hele julen :)
Det å bake småkaker til jul har vært en tradisjon som jeg og bestemor har gjort hvert år siden jeg var veldig liten. Dette er en veldig hyggelig tid som jeg er så heldig å kunne se frem til hvert enste år! Så hvis dette ikke er en tradisjon hos deg, synes jeg du burde lage det til en.
De fleste kakene er gjengangere som vi må bake til hver jul, men hvert år er det også en eller to nye slag vi må prøve ut, men det er ikke alltid at disse blir like populære og er med igjen året etter. Da er det bra at det alltid finnes noe nytt vi har lyst til å prøve ut. Det som er helt sikkert er at det aldri har holdt med 7 slag for oss.
Så i dag tenkte jeg å gi deg det første innblikket i min tradisjon med noen av kakene som har blitt til så langt i år :)
Sirupssnipper med oppskrift etter min tipp tipp oldemor!
Det som er fint med de fleste småkakene som blir bakt til jul er at de holder seg like fine over en ganske lang periode i en tett kakeboks. Da har du noe å servere til kaffen hele julen :)
Det å bake småkaker til jul har vært en tradisjon som jeg og bestemor har gjort hvert år siden jeg var veldig liten. Dette er en veldig hyggelig tid som jeg er så heldig å kunne se frem til hvert enste år! Så hvis dette ikke er en tradisjon hos deg, synes jeg du burde lage det til en.
De fleste kakene er gjengangere som vi må bake til hver jul, men hvert år er det også en eller to nye slag vi må prøve ut, men det er ikke alltid at disse blir like populære og er med igjen året etter. Da er det bra at det alltid finnes noe nytt vi har lyst til å prøve ut. Det som er helt sikkert er at det aldri har holdt med 7 slag for oss.
Så i dag tenkte jeg å gi deg det første innblikket i min tradisjon med noen av kakene som har blitt til så langt i år :)
Sirupssnipper med oppskrift etter min tipp tipp oldemor!
Sandkaker
Bordstabelbakkels
Peanøttkaker
Mandelflarn som er glutenfrie
Begynner du også å glede deg til jul når du ser dette?
Håper det :)
Ha en fin kveld.
Kommentarer
Legg inn en kommentar