Annonse

Gresskarsuppe med sprøstekt bacon og gresskarkjerner

God onsdag morgen :) 
I går lagde jeg en smakfull og varmende suppe som jeg har veldig lyst til å dele med deg slik at du også kan prøve den. Denne er enkel og rask å lage, og passer like godt til middag som til lunsj. Jeg toppet suppen med sprøstekt bacon og ristede gresskarkjerner som jeg laget etter halloween. Det gjør du enkelt ved å plukke ut kjernene av gresskaret, skylle dem grundig og tørke godt av dem med et kjøkkenhåndkle eller tørkepapir, blande dem sammen med litt olje og salt eller andre krydder, før du fordeler dem jevnt utover et stekebrett dekket med bakepapir og steker dem på 180 grader i 15-25 minutter, til dem er lett gylne og sprø! (snu litt på dem underveis). Dette er også nydelig som snacks.


For å lage min versjon av gresskarsuppe gjør du følgende: 

Ingredienser:

- 3 fedd hvitløk
- 2 sjalottløk
- 1 chili
- 2-3 cm frisk ingefær
- 500 g gresskar
- 2 stilker stangselleri
- 1 persillerot
- 1 liter kraft eller buljong
- salt og pepper
- 1/2 ts spisskummen
- 1/2 sitron, saften 

- Sprøstekt bacon
- Ristede gresskarkjerner
- Eventuelt friske urter 
- Rømme

Fremgangsmåte:

* Start med å rense og hakke hvitløk, løk, chili og ingefær.
* Fjern skall og innmaten fra gresskaret og del kjøttet i biter. 
* Rens og del stangselleri og persillerot i små biter. 
* Varm litt smør eller olje i en gryte og fres hvitløk og løk frem til løken begynner å bli myk. 
* Tilsett chili, ingefær og gresskar, la dette frese med et par minutter før du heller over kraft eller buljong. 
* Ha oppi stangselleri og persillerot.
* Kok opp og la det koke til alt er helt mørt, 15-20 minutter. Når suppen koker kan du steke bacon.
* Bruk deretter en stavmikser til å kjøre suppen jevn, tilsett eventuelt mer væske hvis den blir tykk.
* Smak til med salt, pepper, spisskummen og sitron. 
* Topp suppen med sprøstekt bacon og gresskarkjerner ved servering.
* En liten klatt med rømme og noen friske urter gjør seg nok også godt til denne suppen. 

Spis den sammen med et godt brød eller flatbrød med smør :)

Denne suppen passer like godt til middag som til lunsj! 

Bon apetit :) 

Kommentarer

Populære innlegg