Blåskjell-frikassé + nå begynner vi!
Hei og god fredag :)
Endelig er det snart helg igjen og jeg starter helgen med å gi deg en enkel og super god oppskrift med en nydelig råvare!
Husk å se over alle blåskjellene før bruk. Hvis du ikke har brukt så mye blåskjell før så skal jeg gi deg noen tips til hva du skal se etter før bruk.
Bruk ferske, levende skjell som er blanke, lukkede og som lukter friskt sjøvann. Hvis mange av skjellene er matte og tørre på utsiden og har en temmelig stor åpning, begynner disse skjellene å bli gamle. Skjell som ikke er lukket eller skjell som er slått hull på skal kastes. Hvis et skjell er litt åpent kan du kakke det forsiktig mot kjøkkenbenken, ofte vil det da lukke seg helt, dette tyder på at det er levende og friskt. Fjern skjegget som stikker ut av sprekken. Når dem har blitt varmebehandlet er det viktig å huske på at de skjellene som ikke har åpnet seg, når alle de andre har gjort det, skal kastes.
Ingredienser:
- 2 kg blåskjell, rensede
- 2 fedd hvitløk i skiver
- 1 sjalottløk i skiver
- 1 1/2 dl hvitvin
- salt og pepper
- 1 gulrot, skrelt
- 1 purre, delt i to og vasket
- 2 stilker stangselleri
- 3 dl fløte + 2 dl fløte pisket til krem
- Friske urter, for eksempel persille, gressløk og kjørvel
- Pasta linguine (spaghetti)
Fremgangsmåte:
* Lag og kok pasta, enten ved å følge oppskriften min HER, eller etter anvisning på pakken.
* Start med å skjære opp alle grønnsakene i veldig tynne strimler (julienne).
* Varm opp en kjele skikkelig før du har i blåskjellene og deretter vin, løk og hvitløk, rør så rundt.
* Legg på et lokk, la det koke opp og dampe et par minutter til skjellene har åpnet seg.
* Ta kjelen av plata, ta ut alle skjellene og rens ut skjellmaten.
* Kok opp blåskjellkraften igjen sammen med fløten.
* Sil den og smak til med salt og pepper.
* Varm den opp, ha i grønnsakene, som kun trenger et par minutter når dem er skåret i veldig tynne staver.
* Legg i de rensede skjellene og vend tilslutt inn pisket krem.
* Dryss godt over med friske urter.
* Anrett litt pasta i midten av en dyp tallerken og ha suppen og blåskjellene rundt.
Du kan også bruke noen av skjellene til pynt :)
Selv de som ikke er veldig begeistret for skjell og skalldyr kommer til å like dette :)
Håper du nå vil benytte deg av denne flotte råvaren og lage noe godt!
Ønsker deg en fin fredag.
PS: Jeg og bestemor skal starte med julebaksten i dag :) Vi må starte tidlig hvis vi skal rekke å lage alt som vi bruker å gjøre, i tillegg skal vi selge litt på julemarked så her er det bare å sette i gang!
Kommentarer
Legg inn en kommentar