Annonse

Tilslørte bondepiker i ny drakt

Hei og god fredag. Endelig er det helg og tid for å kose seg litt ekstra. 
Derfor skal jeg gi deg oppskrift på en dessert som du kan lage i helgen, hvor du får brukt de nydelige, norske eplene.
Tilslørte bondepiker er en god tradisjonell dessert og den er ganske enkel å lage. Tradisjonelt blir det brukt brødsmuler, kakesmuler og i juletider er det mange som bruker pepperkaker sammen med epler og krem, det har også kommet mange andre varianter av denne velkjente desserten med tiden, som for eksempel karamelliserte nøtter med pisket rømme, og mye annet godt.
Jeg ønsket å lage en ny liten vri på denne desserten og dette burde du prøve. Jeg valgte å bruke rester av en helt vanlig sjokoladekakebunn, og under steking tilsatte jeg litt ekstra sukker, kanel og noen dråper med romessens! Det ble en nydelig og annerledes smak.


 Også er det så enkelt, det er bare å lage de tre elementene og legge dette lagvis i serverings-glass eller i skåler. Jeg anbefaler deg å legge det i flere tynne lag slik at du hele tiden får med deg alle tre elementene i en munnfull. 

Denne oppskriften vil gi dessert til 4 personer.
Ingredienser:

Eplemos:
- 6-7 stk epler
- 100 g sukker 
- 1/2 dl vann

Sjokoladekakesmuler:
- 3 ss smør
- 4 dl sjokoladekake, knust i smuler
- 2 ss sukker
- 1 ts kanel
- Noen dråper romessens

Krem:
- 3 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker

Eventuelt litt revet mørk sjokolade til pynt.

Fremgangsmåte:

Eplemos:
* Start med å skrelle og rense eplene før du deler dem i biter.
* Ha eplebitene, sukker og vann i en kjele, og kok til eplene blir møre og begynner å bli en mos. 
* Avkjøl mosen.

Sjokoladekakesmuler:
* Smelt smøret i en stekepanne. 
* Bland sammen sjokoladekakesmulene, sukker og kanel.
* Stek det gyllent og sprøtt i smøret, ca 5 minutter.
* Smak til med romessens og avkjøl. 

Krem:
* Pisk fløte og vaniljesukker til luftig krem.

Da er det bare å anrette eplemos, krem og sjokoladekakesmuler lagvis i en dessertbolle eller i porsjons-glass. Dryss eventuelt over litt revet sjokolade til pynt.

Server og nyt :) 
Fristet det å prøve? 

Kommentarer

Populære innlegg