Ravioli med ricotta og spekeskinke, glutenfri
Hei og god torsdag :)
I dag synes jeg det er på tide å gi deg en ny oppskrift som du kan prøve deg på :) De fleste liker pasta, men gjør den ennå bedre ved å lage ravioli, som er fylt pasta eller pastaputer som noen kaller dem.Dette er en oppskrift på hjemmelaget, glutenfri pasta, som er fylt med en deilig kombinasjon av blant annet ricotta og spekeskinke, servert med salvie-smør og nøtter. Oppskriften kan også lages med vanlig hvetemel hvis du ikke trenger å ha den glutenfrie varianten, bare bytt ut med vanlig hvetemel og ikke tilsett xantangum i oppskriften.
Det er raskere å lage ravioli enn du kanskje tror og det smaker så nydelig. En annen fordel med å lage ravioli selv er at du kan fylle dem med akkurat det du ønsker! Et annet type fyll jeg også kan anbefale deg på det sterkeste å prøve er plukkfisk, eller røkt laks! Det er også en nydelig kombinasjon hvis du er glad i fisk, men er du mest glad i kjøtt så bruker du denne oppskriften ;)
Denne er beregnet som en liten rett til fire personer, så ønsker du å servere dette som en hovedrett kan du doble oppskriften.
Ingredienser:
Pasta:
Bruk grunnoppskriften min som du finner HER
Fyll:
- 250 g ricotta
- 100 g god spekeskinke, her kan du også bruke halvparten stekt bacon
- 200 g frisk spinat
- 30 g revet parmesan
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1/4 ts revet muskatnøtt
Smør:
- 4 store blader frisk salvie
- 50 g smør
Topping:
- 30 g revet parmesan
- 30 g hakkede hasselnøtter
Fremgangsmåte:
Pasta:
* Følg grunnoppskriften med linken ovenfor, og når deigen hviler lager du fyllet som beskrevet lenger ned i oppskriften.
* Når pastadeigen er klar kjører du deigen frem til trinn nummer 5 på pastamaskinen (lager du med vanlig hvetemel kan du kjøre til trinn nummer 6), slik at du får en lang remse. Du kan gjerne dele opp deigen i flere emner og gjenta prosessen flere ganger, slik at du er sikker på at deigen ikke tørker ut underveis.
* Del så remsen i to like store deler (dekk den ene med plast slik at den ikke tørker ut).
* Legg på en teskje med fyll i små porsjoner på den ene remsen, legg det slik at du har lik avstand mellom porsjonene og ut mot kantene.
* Legg deretter den andre remsen over.
* Trykk forsiktig over hver porsjon og trykk ned pasta rundt porsjonene, slik at pasta møter pasta, unngå at det danner seg luftbobler.
*Så kan du bruke baksiden av en sprøytetipp til å trykke lett ned rundt fyllet, da får dem en fin form.
* Deretter stikker du dem ut med en utstikker. Se til at alle putene er tette rundt fyllet, hvis ikke vil det sive ut under koking.
* Så kokes dem i en stor kjele med lettsaltet vann i ca. 4 minutter.
Fyll:
* Kok spinaten i en kjele med lettsaltet vann i 30 sekunder før du tar den ut å avkjøler i isvann. Klem deretter ut alt vannet fra spinaten.
* Finhakk spinaten, del skinken eller stekt bacon i små biter, og bland sammen alle ingrediensene til fyllet. Oppbevar i kjøleskapet frem til bruk.
Smør:
* Smelt smøret i en stekepanne frem til det får en nøttebrun farge før du har i salvieblader.
* Når pastaen er ferdig kokt vender du dem inn i smøret.
Server raviolien på tallerkener og topp dem med hakkede nøtter og revet parmesan.
Nyt øyeblikkelig! :)
Fikk du lyst til å prøve? Eller har du kanskje et annet favoritt fyll? Del det gjerne med meg :)
Ha en fin torsdag videre i høstværet :)
Kommentarer
Legg inn en kommentar