Annonse

Kanelknuter, super saftige

I dag er det kanelbollens dag og da måtte det selvfølgelig lages kanelboller her i huset, eller kanelknuter som jeg valgte å lage! Flott med en liten unnskyldning for å lage gjærbakst på en helt vanlig onsdag ;)




Fersk gjærbakst trenger god tid, men til gjengjeld er det vel ikke så mye som kan måle seg med lukten og smaken av rykende fersk og saftig gjærbakst :)
Her skal du få oppskriften på mine nydelige og store kanelknuter, som vil gi deg 16-18 stykker.



Her er et bilde som viser størrelsen litt bedre ;) 

Ingredienser:

Deig:
- 5 dl kald melk
- 50 g gjær for søte deiger
- 1100 g fint hvetemel
- 200 g sukker
- 20 g malt kardemomme
- 1/2 ts salt
- 200 g smør, romtemperert

Fyll:
- 100 g smør, romtemperert
- 100 g sukker
- 2-3 ss kanel




Fremgangsmåte:

* Start med å smuldre deigen sammen med de tørre ingrediensene i en bakebolle.
* Tilsett den kalde melken og smøret i terninger.
* Kjør først deigen på lav hastighet med en kjøkkenmaskin frem til alt er godt blandet, ca. 5 minutter.
* Deretter øker du hastigheten til middels og elt videre i ca. 10 minutter.
* Så øker du nok en gang hastigheten og kjør frem til deigen er helt blank, smidig, lun og elastisk, ca 10 nye minutter. Prøv å rull en ball og dra den i fra hverandre, ryker den med det samme trenger den mer tid!
* Når den er ferdig kjevler du ut deigen på et melet bakebord til en stor rektangel, 40x60 cm.
* Pensle smøret jevnt utover deigen og strø over sukker og kanel.
* Brett så den ene siden inn mot midten og den andre siden over det igjen.
* Så skjærer du den i 16-18 like remser.
* For å lage knuter holder du remsen i den ene hånden og tvinn den et par ganger før du snurrer den to ganger rundt din andre hånds peke-og langefinger. Ta deretter tak i enden på remsen med peke-og langefingeren og dra den gjennom slik at enden kommer på undersiden av knuten.
* Når du har gjort dette med alle remsene legger du de ferdige knutene over på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk dem til med plastfilm og klede.
* La dem stå å heve i 2-2 1/2 timer eller til dobbelstørrelse.
* Så skal dem pensles med et sammenpisket egg, du kan også drysse over perlesukker, før knutene skal steke midt i ovnen på 215 grader i 10-15 minutter.
* Avkjøl dem på rist.
Hvis du klarer å vente med å sette tennene i dem da ;)
Håper du kommer til å prøve deg på denne oppskriften :) 
Så da vil jeg bare avslutte med å si: "Hipp hurra for kanelboller". Ha en strålende kveld :)

Kommentarer

Populære innlegg