Annonse

Kakeleveringen og en drøm jeg har!

God onsdag formiddag! 
Siden jeg nevnte for deg at jeg hadde noen kakebestillinger tidligere denne uken, har jeg lyst til å vise deg hva jeg leverte og hvordan resultatet ble.



På mandag skulle jeg levere gjærbakst, så da ble det en kringle med hjemmelaget bringebærsyltetøy med vanilje, og kanel og revet appelsinskall. I tillegg til denne ble det er vanlig klippekrans med sukker og kanel, denne ble forresten så stor at den nesten ikke fikk plass i ovnen under steking da den este helt ut i veggene på ovnen ;)



Tirsdag var bestillingen en marsipankake og en sjokoladekake. Da var det å sette i gang med å finne ut kombinasjoner og resultatet ble bra.
Marsipankaken besto av en pistasjbunn, hjemmelaget bringebærsyltetøy med vanilje, pasjonsfrukt- og appelsinkrem med litt sitron, krem og marsipan :) Den ble pyntet med marsipan-blomster og blader i høstens farger, noen physalis-frukter, som også gjenspeilte hvilke farger som var inni kaken, for bringebærsyltetøyet var rødt og pasjonsfrukt- og appelsinkremen var gul. Det ble også et marsipanskilt med tekst av sjokolade, så alt på kaken var spiselig.
Det begynner å bli en stund siden jeg pyntet mye marsipankaker, så følte meg litt rusten på det området foreløpig, men det kommer seg nok bare jeg får gjort det noen ganger til igjen. Jeg synes pyntingen ble litt rotete til at det var jeg som hadde gjort det, men den ble jo litt søt allikevel ;) Her satset jeg visst mer på smaken, og det er jo faktisk den som er viktigst. Tilbakemeldingen var blant annet at den smeltet i munnen, så da er jeg fornøyd! Men da lærte jeg at pyntingen må planlegges bedre neste gang, slik at jeg blir mer fornøyd med utseende også :)

Sjokoladekaken ble nesten som en konfektkake og besto av flere elementer og mange lag. Jeg lagde en sjokolade og mandelbunn som ble i tre lag, en mørk sjokoladekrem, en hvit sjokolade- og kaffe-mousse, kaffe-sirup til pensling av bunnene og en blank sjokolade glasur over det hele. Som pynt brukte jeg sukrede roser fra egen hage, så lagde jeg sjokoladeblader med bladene fra svartsurbær-busken i hagen, og i tillegg ble det sjokoladegitter. Denne var glutenfri :)
(Denne kaken vurderer jeg å bidra med i Norges beste bakst, en konkurranse fra bremykt, som pågår nå)

Alle tre produktene ble veldig godt tatt i mot, og smakene var visst veldig bra, så da må jeg bare stole på tilbakemeldingene jeg får. Det er utrolig koselig å levere noe som blir så godt likt av dem som bestiller og mottar produktene jeg lager :) Dette gir ennå mer pågangsmot til drømmen min! Og den skal jeg fortelle deg om i dag.

Jeg har nemlig en drøm som blir større med tiden, og nå skal jeg dele den med deg. Jeg har ingen kunnskaper eller erfaring på dette området men drømmen er der allikevel. Jeg vet at dette er en stor drøm som vil ta mye tid og kreve mye, og det er en lang vei å gå, men jeg ønsker at jeg en gang i fremtiden kan starte en liten kafe :) Da skal jeg blant annet tilby hjemmelagde småretter, bakst og kanskje litt egenproduserte varer, glutenfri alternativer også selvfølgelig.
Det blir jo også mer og mer populært med mat-vogner, så kanskje det kan bli en liten kafe-vogn? Begge deler har sine fordeler og ulemper, men uansett hadde det vært utrolig givende å få drømmen til å gå i oppfyllelse på den ene eller andre måten! Det er jo i hvertfall lov å ha en drøm :)
Da har jeg fått delt det jeg hadde på hjertet i dag, så nå ønsker jeg deg en fin onsdag videre :)
Du husker vel at du alltid er velkommen til å si din mening? Enten som kommentar eller på en privat mail. Din tilbakemelding er viktig for at jeg skal kunne skrive om det du som leser er interessert i og ønsker :)

Kommentarer

Populære innlegg