Annonse

Høst pizza

God torsdag :) 
Nå er det snart helg igjen og da vil jeg gi deg litt ny inspirasjon til kosemat!
Pizza er like godt året rundt og bruker man en grunnleggende bunn kan den toppes med nesten hva som helst og kan også brukes som dessert hvis den toppes med foreksempel frukt. Den kan også stekes i ovnen eller grilles ute, så pizza er ganske anvendelig. Dermed har jeg laget en liten høstvariant med reinsdyrskav, timian og kantareller, servert med tyttebærrømme. Da ble det en skikkelig høstinspirert variant av denne velbrukte retten. Bunnen er glutenfri, men hvis du ikke har behov for det lager du bare en vanlig variant. 

 Det er lov å la seg friste! 

Til en langpannepizza blir det følgende:
Ingredienser: 

Bunn:
- 4 dl lunkent vann
- 1/2 pk gjær
- ca 400-450 g glutenfritt mel, jeg brukte ca 150 g fin mix fra semper + 150 g jyttemel (blå) + 100 g fiberfin (fra helsekost)
- 1 ss fiberhusk
- litt salt
- 2 ss olivenolje

Saus: 
- 1 boks hakkede tomater
- 2 fedd hvitløk, presset
- 1/2 ss tørket timian 
- 1/2 ss tørket oregano
- salt og pepper
- Litt olivenolje

Fyll: 
- 200 - 300 g reinsdyrskav
- 200 g kantareller
- 1 rødløk i biter
- 1 paprika i terninger
- 1- 2 ts knuste einerbær
- 2 ts tørket timian
- salt og pepper
- smør til steking

- Revet ost


~ Du kan også tilsette 1-2 spiseskjeer med glutenfritt surdeigs-pulver i deigen hvis du ønsker en ekstra smaksforsterker.

Fremgangsmåte:
Bunn:
* Start med løse opp gjæren i lunkent vann, før du rører inn fiberhusk og lar dette stå å svelle i ca. 10 minutter.
* Tilsett så mel, litt salt og olivenolje, og bland dette godt sammen. ~ Deigen skal være litt bløt, da blir ikke resultatet tørt, så her må du prøve deg frem med mel mengden, ikke tilsett for mye! Bruk heller litt mel til utbaking ved behov.
* La deigen stå til heving i 30 minutter, i mens lager du fyllet.
* Trykk deigen ut på et stekebrett dekket med bakepapir, bruk litt olje eller vann på fingrene når du gjør dette, da klistrer den ikke så mye.

Sausen:
* Bland de knuste tomatene sammen med presset hvitløk, urter og litt olivenolje.
* Smak til med salt, pepper og eventuelt mer urter.

Fyll: 
* Smelt smøret i en varm stekepanne og stek løk og reinsdyrskav til løken begynner å bli myk og kjøttet begynner å få en fin farge før du tilsetter kantarellene og paprika og steker et par minutter til.
* Smak til med krydder og urter.

* Fordel tomatsausen over pizzabunnen, dryss over litt revet ost, ha på fyllet og avslutt med litt mer revet ost.
* Stek i ovnen på 225 grader til bunnen er stekt og osten har smeltet, ca 20-25 minutter.
* La den avkjøles litt før du skjærer den opp i passende biter, dryss gjerne over noen friske urter og serverer med en salat og gjerne litt tyttebærrømme, som passet perfekt sammen med denne pizzaen.

~ Tyttebærrømme lager du enkelt ved å knuse noen tyttebær lett med en gaffel og blander dette sammen med rømme og eventuelt litt sukker hvis tyttebærene er veldig sure.

Håper det smaker :)

I løpet av de neste dagene kan du vente deg mer inspirasjon til halloween :)

I går var det litt hvitt på bakken her på Espa, så da passet det fint å ta frem steketakka, det ble en liten oppvarming til julebaksten som snart står for tur!

Ha en fin torsdag videre :) 

Kommentarer

Populære innlegg