Hjemmelaget sjokoladeis med nøttebunn og plommer
Hei og god tirsdag!
I dag er det tid for den siste oppskriften fra høstmenyen jeg serverte på lørdag. Etter en soppsuppe til forrett, hel laks til hovedrett, ble det hjemmelaget sjokoladeis servert med en nøttebunn og rødvin- og krydderkokte plommer, så da fikk jeg brukt noe av høstens spesialiteter i hver av rettene.
Denne desserten ble en fin avslutning på måltidet og den er ikke så veldig avansert å lage.
Oppskriften er veldig stor så her har du dessert i flere dager, hvis du ikke lager til mange dessert glade mennesker :)
(De kommende bildene er dessert til samboeren min på dag nummer to)
Ingredienser:
Sjokoladeis:
- 3 dl fløte
- 3 dl melk
- 110 g sukker
- 0,7 dl glukose
- 1,5 ss kakao
- 5 store eller 6 små eggeplommer
- 70 g mørk sjokolade
Nøttebunn:
- 300 g sukker
- 7 eggehviter
- 300 g nøtter, foreksempel blanding av mandler og hasselnøtter
Rødvin- og krydderkokte plommer:
- 200 g plommer
- 1 vaniljestang delt i to
- 2 dl rødvin
- 1 dl portvin
- 1 dl vann
- 100 g sukker
- 1 kanelstang
- 2 stk stjerneanis
Fremgangsmåte:
Sjokoladeis:
* Begynn med å koke opp fløte, melk, sukker, glukose og kakao.
* Hell den varme blandingen over eggeplommene i en tynn stråle mens du rører energisk. Massen skal legere.
* Hvis massen ikke har legert, kan du varme blandingen forsiktig over vannbad eller på plata frem til den får riktig konsistens, den skal være som en vaniljesaus, jo tykkere den blir, jo bedre og mer kremet blir isen!
* Rør inn sjokoladen i den varme massen, sil og la den avkjøles før du kjører den i en ismaskin.
* Hvis du ikke skal servere den med en gang kan den fint oppbevares i fryseren, men ta den ut en liten stund før servering.
Nøttebunn:
* Kjør nøttene i en food processor frem til det blir et fint mel.
* Pisk eggehviter og sukker til marengs.
* Vend inn nøttemelet i marengsen.
* Fordel massen utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen på 160 grader til den er pent gyllen, sprø på toppen og myk på innsiden. Dette tar 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på bunnen.
Rødvin- og krydderkokte plommer:
* Kok opp rødvin, portvin, vann, sukker og krydder.
* Skru ned varmen, legg i plommene og la dem trekke i 30 minutter.
* Ta plommene ut av blandingen og la dem avkjøles før du renser dem.
* Del dem i to og fjern steinen, du kan fjerne skallet hvis du ønsker men da forsvinner noe av syren og bitterheten i frukten.
* Plommene kan oppbevares hele i den nedkjølte laken frem til rensing og servering.
* Du kan servere dem varme, lune eller kalde. Ved siden av isen passer det fint å servere dem lune.
Jeg håper at du har blitt litt inspirert av disse oppskriftene og at du har lyst til å prøve deg på noe av dette.
Tilslutt legger jeg med et bilde for å vise deg hvordan jeg hadde brukt det jeg fant i skogen som bordpynt :)
Kommentarer
Legg inn en kommentar