Annonse

Halloween, fantasifull mat

Det trenger ikke å være bare godteri og kaker på halloween, det meste av vanlig mat kan gjøres om til halloween retter med noen små endringer som form og farge, og du trenger ikke å gjøre store innkjøp av masse du ikke kommer til å bruke opp, dette er både billig og enkelt.

De følgende forslagene laget jeg til halloween middag i fjor, så her må jeg beklage noe av bildekvaliteten og utseende, for det var tross alt ikke meningen at dem skulle ut i offentligheten når jeg laget dette, men jeg håper at du får noen tips allikevel!

En vanlig brøddeig kan formes etter fantasien og farges før steking. Lag foreksempel en hjerne som du farger rød og skjærer noen snitt i, form runde kuler og farg gresskar, og bruk konditorfarge eller en spiselig tusj til å tegne på ansiktet. Brødfinger med en halv mandel som negl og litt tørket rosmarin på toppen slik at det ser ut som hår, og enden dyppet i ketchup. Det lønner seg å bruke en deig som ikke hever for mye under steking, da forsvinner noe av formen, bruk foreksempel pinnebrøddeig, du kan fint bruke glutenfri deig slik som jeg har gjort.


Du kommer langt med fantasien og litt konditorfarge! 



 Hva med å lage svart pasta og skjære pølser i strimler slik at det ser ut som mark eller små ormer?


Pølser kan brukes til mye og du kan bruke den pølsetypen du vil, mager eller ikke, kalkun eller vanlig, til dette fungerer alle typer. Lag fingere med mandel, små spøkelser, mumiepølser og liknende. 



Ketchup og sennep hører med til pølser :) En potetmos er jo også fin å tilsette farge i hvis du ønsker det ved siden av. 


Tilbehør i form av grønnsaker må til, her har jeg skjært ut paprika som er ovnsbakt, og  fylt med bønnespirer.

Tørk godt av vannkastanjer og pensle dem med svart og rød konditorfarge slik at det blir øyne! 


Da håper jeg at du ble litt inspirert i dag, og nå vet at det ikke er mye som skal til og at du ikke trenger å bruke veldig mye penger for å få til noe morsomt. 

God fredag :)

Kommentarer

Populære innlegg