Annonse

Grøtens dag, mange varianter

God mandag :) Nok en ny uke med nye muligheter!  

Det er mange ulike mat-dager i løpet av året og oktober er den måneden som har flest slike dager, og i dag er det grøtens dag, så da synes jeg at du burde spise grøt enten til lunsj, middag eller kvelds i dag.


Grøt kan lages av mye forskjellig og den kan varieres med utrolig mye. Det kan passe like godt til frokost som til middag og til og med som dessert, noen typer er veldig lette å lage, mens andre krever litt mer, noen lager til og med seg selv i kjøleskapet i løpet av natten. Noen grøttyper er velkjente og tradisjonelle slik som rømmegrøt og risgrøt, noen mer moderne varianter er det også, slik som kjøleskapsgrøt, og ikke minst er det noen gamle varianter som ikke blir så mye brukt lenger, slik som for eksempel jordeplegrøt (laget på poteter).
Så i dag har jeg tenkt til å nevne noen ulike grøttyper og variasjoner, slik at du kanskje finner en som frister i dag :)

* Risgrøt (middag)
~ med smør, sukker og kanel

* Havregrøt (frokost eller kvelds)
~ ovnsbakt med eple
~  med eple og spinat
~ ovnsbakt med pære, valnøtter og honning

* Rømmegrøt (middag)
~ med rosiner, sukker, kanel og hakket egg 
~ med sukker og kanel

*Byggrynsgrøt (frokost)
~  med gulrøtter og nøtter
~ med rødbeter

* Kjøleskapsgrøt (frokost)
~ med epler og mandler
~ med bringebær, kokos og pistasjenøtter
~ med brunost
~ med eple og selleri

* Sendingsgrøt (lunsj)
~ med hardkokte egg, svisker og sukker

* Jordeplegrøt (middag)
- med smør og sur melk

* Smørgrøt (middag)
~ med sukker, kanel og rosiner

* Semulegrøt
~ varm med sukker og kanel
~ kald med rørte bær

* Hirsegrøt (frokost og kvelds)
~ med smør, sukker og kanel
~ med linfrø og jordbærsyltetøy

* Polentagrøt (dessert) 
~ med rød saftsaus

* Risengrynspudding (dessert)
~ med eple, bringebærsyltetøy, sukker, kanel og korinter, servert med krem

* Sviskegrøt (dessert)
~ med sukker og fløtemelk

* Rabarbragrøt (dessert)
~ med sukker og fløtemelk

Det er også mye godt du kan lage av grøtrester hvis det skulle bli noe tilovers. Laget du for mye risgrøt kan du jo lage rislapper som du kan spise med syltetøy eller du kan lage riskrem til dessert.
Så ikke kast mat som blir til overs, det meste kan gjøres om til andre nydelige retter!

Nå håper jeg at du fikk lyst til å lage en av disse i dag :) 
Ha en fin mandag videre. 








Kommentarer

Populære innlegg