Annonse

Cupcakes med honning og nøtter!

Selv om det i dag er mandag skal jeg gi deg en godbit ;) Det er jo fint hvis du har ferie denne uken og vil lage noe godt, spesielt i dag som været ikke er det beste, da passer det fint å servere noe ekstra til kaffen i ettermiddag.

Jeg lagde disse cupcakesene i går og de ble veldig varmt mottatt av de som kom på besøk, spesielt tante gutten min på et drøyt år, synes dem var utrolig gode og spiste med hele kroppen :) Dette var nok den beste tilbakemeldingen jeg har fått på lenge, for når han var forsynt klappet han med hendene, så de var tydeligvis godkjent. Det varmer et tante hjerte :) Det var perfekt med en hundre prosent ærlig tilbakemelding siden disse ikke er glutenfrie, og jeg ikke har mulighet til å bedømme resultatet selv. I utgangspunktet tilsatte jeg konditorfarge kun fordi tante gutten kom på besøk og da er farger viktig! Men det er jo morsomt å variere utseende med farger uansett.

Disse har en deilig smak av honning, nøtter og sjokolade, og oppskriften gir 16-18 store cupcakes.

Ingredienser

Røren:
- 3 stk egg
- 250 g sukker
- 225 g smør
- 2 dl melk
- 300 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3-4 ts kakao
- 1 dl finhakkede nøtter, hasselnøtter og litt usaltet cashewnøtter har jeg brukt her.
- 2 ss flytende honning


Frosting:
- 150 g romtemperert smør
- 6-7 dl siktet melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- Hakkede nøtter, se til at det er hakket så godt at det er som mel, slik at det ikke blir klumper i frostingen. 
- 2-3 ss honning
- 1-2 ss friskpresset sitronsaft
- Konditorfarge, mengden avhenger av hvilken type du bruker. Jeg anbefaler deg å bruke en gele-farge, da trenger du ikke å tilsette mye og væskemengden blir fremdeles den samme.

Fremgangsmåte

Røren:
* Først starter du med å sette stekeovnen på 180 grader og finner frem alle ingrediensene du skal bruke. 
* Så pisker du egg og sukker til en fin eggedosis.
* Smelt smøret og bland det med melken, så rører du dette og honningen inn i eggedosisen.
* Bland sammen mel, bakepulver og kakao og rør det godt inn i massen.
* Vend tilslutt inn nøttene.
* Fordel røren i store former, fyll dem ca 3/4 fulle, og stek kakene i ovnen i ca. 30 minutter.
* Husk å dynke kakene mens dem fortsatt er varme! Bruk for eksempel appelsinjuice, eplejuice eller 1 dl sitronsaft som er blandet med 1 dl vann. Jeg har brukt det siste alternativet. 
* La dem avkjøles helt på rist før du pynter dem med frostingen.


Frosting:
* Band sammen romtemperert smør, melis, vaniljeekstrakt og sitronsaft.
* Tilsett eventuelt mer vann eller mer melis for å få den riktige konsistensen.
* Når du har fått riktig konsistens, smaker du til med honning og nøtter, før du blander inn konditorfarge.
* Så fyller du en sprøytepose med ønsket tipp og dekorerer kakene. Begynn ytterst og jobb tippen innover.

Da er det bare å servere :) 

Håper du ble fristet til å prøve oppskriften min :) 

Disse kan du tilsette den fargen du selv ønsker, hva med å lage dem til halloween og da farge dem orange? Så kan du jo fylle opp en gryte slik som denne fra Coolstuff til kun 89 kr! Hvis du vil ha en slik heksegryte eller annet morsomt utstyr til halloween, kan du bare følge denne linken: https://www.coolstuff.no/Heksegryte :)
Ha en strålende mandag! 


Kommentarer

Populære innlegg