Annonse

Whiskeymarinert einerøkt ørret, tilberedt på tre spennende måter!

Nå skal jeg gi deg en anbefaling på noe du absolutt bør prøve! Samtidig skal jeg gi deg noen utradisjonelle oppskrifter med røkt ørret som jeg har prøvd ut!
Men selvfølgelig smaker denne nydelig uansett hvordan du ønsker å bruke den, ha den for eksempel på et flatbrød eller server den sammen med fersk kremet pasta med kapers og sitron! Her er mulighetene mange og du kan fint bruke røkt laks i stedet, men denne er å anbefale.
Innlegget inneholder reklame.

Disse oppskriftene er perfekt til tapas, som forrett eller kanskje til lunsj.
 Og jeg har laget alle oppskriftene glutenfrie :)


Potetvafler med røkt ørret
Ingredienser:

Vafler (6 stk):
- 350 g vann
- 10 g gjær
- 1 egg
- 2 ss finhakket sjalottløk
- 2 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 3 kokte, moste poteter
- 280 g mel (glutenfri fin mix)
- litt fiberhusk
- 2 ts bakepulver


Fyll:
- God røkt ørret
- Pisket rømme
- Finhakket rødløk
- Grønt eple
- Dill


Fremgangsmåte:

Vafler:
* Disse lager du lett ved bare å røre sammen alle ingrediensene før du lar røra hvile i minst et kvarter.
* Deretter steker du dem i et smurt vaffeljern, helst et belgisk jern. Jeg har ikke et slikt jern, så det fungerte også i et ordinert vaffeljern, men dem blir ikke like tykke og fine som i et belgisk jern.

Jeg fikk prøvd de første potetene fra grønnsakshagen :)










Fyll:
* Det er bare å toppe hver vaffel med pisket rømme, finhakket rødløk, tynnskåret røkt ørret, litt dill og noen strimler friskt eple.
Så enkelt og så godt!


Lollipops
Ingredienser:
- 12 store skriver med god røkt ørret
- 50 g chèvre (hvit geitost)
- 1/2 dl rømme
- salt og pepper
- 1 stk sitron
- 1 liten bunt gressløk
- 100 g ruccola
- Flatbrød, glutenfri type, helst hjemmelaget
- Lollopop-/ispinner

Fremgangsmåte:
* Kjør chèvre og rømme i en food processor til du får en blank masse.
* Smak det til med et par dråper sitron, salt og pepper. (sett gjerne blandingen litt i kjøleskapet før bruk)
* Finn frem plastfolie og legg på en stor skive røkt ørret på en liten bit av folien.
* Legg en skje med chevrekremen på laksen, pakk igjen og stram med folien til en liten ball. Gjør det samme med resten av ørreten og kremen.
* Så legger du de ferdige ballene i kjøleskapet en times tid slik at de setter seg.
* Ta dem så ut av kjøleskapet, fjern filmen og sett i pinner.
* Anrett på en tallerken, dryss over hakket gressløk og noen blader ruccola. Legg også på en sitronbåt til hver. Hell over et par dråper god olivenolje, dryss over finknust havsalt og nykvernet sort pepper. Server dem med flatbrød. Beregn tre lollipops per person.



Takoyaki med røkt ørret og vårløk
Dette er japanske stekte/friterte boller som opprinnelig lages med marinert blekksprutkjøtt, men dem kan fint lages med annet fyll, som for eksempel røkt ørret. 




Ingredienser:
- 120 g røkt ørret i terninger
- 150 g mel (glutenfri fin mix)
- litt fiberhusk 
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 stk egg
- 1 ts soyasaus, glutenfri type
- 4 dl dashbuljong, eventuelt vann med noen skjeer fiskesaus
- Finsnittet vårløk
- Tynn majones (gjerne med litt pepperrot i)

Fremgangsmåte:
* Begynn med å røre sammen mel, fiberhusk, salt og bakepulver.
* Visp så sammen egg og soyasaus, som du heller over melblandingen.
* Spe på med buljongen frem til du får en pannekakerørelignende konsistens.
* Stek så bollene i en middels varm takoyakipanne eller en liten munkepanne.
* Smør den godt med olje, før du heller oppi røre, legger oppi røkt ørret og vårløk.
* Stek frem til dem er gylne, snu dem og stek på andre siden også.
* Ved servering topper du dem med vårløk og majones.

Jeg hadde ikke en slik panne tilgjengelig så jeg prøvde en annen løsning som faktisk fungerte. Jeg brukte et mini muffins-jern, for her er det samme formene som på en munkepanne ;) Litt forskjell blir det selvfølgelig, for bollene blir ikke stekt/fritert i oljen som den egentlig skal, og jeg hadde ingen mulighet for å justere temperaturen. Men man tar det man har :)



Fisken jeg har brukt som er fra Drågen Smoke house AS i Bud, er virkelig av første klasse, røkt på gamlemåten og gjort for hånd! Dette kjennes på smaken og jeg vil si at dette er fisk av restaurantkvalitet. I forhold til mange andre typer røkt ørret jeg har prøvd, kan dem ikke sammenliknes med denne. De jeg har brukt tidligere kjennes nesten ikke røyksmaken i forhold til denne, så det vil aldri bli det samme igjen ;)
Dette fiskestykket var helt nydelig med en tydelig smak og var utrolig saftig, så dette produktet anbefaler jeg på det sterkeste. Siden det har så tydelig smak, er det ingen fare å kombinere det med andre dominerende smaker, for her skal det godt gjøres å overkjøre den fine smaken uansett.
Hvis du fikk lyst til å prøve dette og bruke denne type ørret, så gå inn på https://www.draagensmokehouse.com for mer informasjon om produktet og andre varianter :)
Perfekt!

Kommentarer

Populære innlegg