Syltet gresskar
Din umiddelbare tanke er kanskje halloween når du hører om gresskar, men gresskar kan brukes til så veldig mye mer enn å hules ut til halloween. Den kan brukes i alt fra suppe, gryter, pai, kaker og mye mer, men den er også super å sylte og passer utmerket til foreksempel en kjøttmiddag.
Det er mange måter å smaksette syltelaken på, men her skal jeg gi deg et eksempel :)
Ingredienser:
- 1 gresskar (ikke alt for stort), jeg har brukt fra hagen men du kan kjøpe for eksempel "bottle neck"
- 1 liter syltelake
( 1 dl eddik, 2 dl sukker, 3 dl vann, kokes opp til sukkeret er løst opp )
- 2 cm skivet frisk ingefær
- 1 stk sjalottløk i skiver
- 6 stk pepperkorn
- 2 stk laurbærblad
Fremgangsmåte:
* Start med å skrelle gresskaret og fjern kjernen.
* Del det i passe store biter og kok dem lett i saltet vann, sil av.
* Kok så opp syltelaken med ingefær, sjalottløken, pepperkorn og laurbærblad.
* Legg gresskarbitene i sterile glass, hell over den varme syltelaken og sett på lokket slik at det blir helt tett. Avkjøl på hodet :)
La dem stå i noen dager for å trekke til seg deilig smak før du bruker av dem. Hvis du oppbevarer dem mørkt og kjølig på sterile og tette glass, og er nøye med hygiene når du driver på kjøkkenet, holder dem seg i mange måneder.
Har du noe spesielt du bruker gresskar til? Del det gjerne :)
Det er mange måter å smaksette syltelaken på, men her skal jeg gi deg et eksempel :)
Ingredienser:
- 1 gresskar (ikke alt for stort), jeg har brukt fra hagen men du kan kjøpe for eksempel "bottle neck"
- 1 liter syltelake
( 1 dl eddik, 2 dl sukker, 3 dl vann, kokes opp til sukkeret er løst opp )
- 2 cm skivet frisk ingefær
- 1 stk sjalottløk i skiver
- 6 stk pepperkorn
- 2 stk laurbærblad
Fremgangsmåte:
* Start med å skrelle gresskaret og fjern kjernen.
* Del det i passe store biter og kok dem lett i saltet vann, sil av.
* Kok så opp syltelaken med ingefær, sjalottløken, pepperkorn og laurbærblad.
* Legg gresskarbitene i sterile glass, hell over den varme syltelaken og sett på lokket slik at det blir helt tett. Avkjøl på hodet :)
La dem stå i noen dager for å trekke til seg deilig smak før du bruker av dem. Hvis du oppbevarer dem mørkt og kjølig på sterile og tette glass, og er nøye med hygiene når du driver på kjøkkenet, holder dem seg i mange måneder.
Har du noe spesielt du bruker gresskar til? Del det gjerne :)
Kommentarer
Legg inn en kommentar