Spicy kyllingklubber, med honning og chili + tips til drikke
Hei og god onsdag :)
Vi må vel bare innse at sommeren er over for denne gang, men det kan fremdeles komme noen fine dager nå i september. Grilling hører mest til de lange og gode sommerdagene, men hvis det skulle dukke opp noen fine dager i høst er det ikke for seint å fyre opp grillen!
Etter at du har lest dette innlegget, kan det nok tenkes at du sjekker værmeldingen og håper på en soldag, slik at du kan fyre opp grillen og teste denne oppskriften før grillen pakkes vekk.
Er ikke noe som er bedre enn å avslutte grillsesongen med et deilig måltid. Det er jo heller ikke noe i veien for å grille ute, men nye maten inne :)
Her skal du hvertfall få oppskriften på farlig gode kyllingklubber, som er alt annet enn tørre og smakløse! Med hjemmelaget krydderblanding og honningglaze.
Denne oppskriften passer til 4 personer.
Ingredienser:
- 16 stk kyllingklubber
- 4 ss rapsolje
- 250 g meierismør
Kyllingkrydder:
- 4 ss mykt brunt sukker
- 2 ss salt
- 1 ts chilipulver
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1 ts malt kummin
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts sennepspulver
* Bland sammen alle ingrediensene. Du kan gjerne oppbevare krydderblandingen i en tett boks. Denne passer også bra på helgrillet kylling.
Honningglaze:
- 1 dl ketsjup
- 1 dl honning (gjerne flytende)
- 2 ss soyasaus (bruk glutenfri type hvis du trenger det)
- 1/2 dl olje (nøytral)
- 2 ts fersk sitronsaft
- 1 ss hot chilisaus
* Bland sammen alle ingrediensene. Pensles på kyllingklubbene mot slutten av steketiden og kan serveres som en dipp ved siden av.
Fremgangsmåte:
Kyllingklubber:
* Pensle klubbene med olje og krydre dem med krydderblandingen.
* Grill kyllingklubbene på direkte varme i 3-5 minutter, til dem har fått et fint grillmønster.
* Legg dem så i en aluminiumsform eller en annen ildfast form som tåler grillen.
* Ha i smøret og sett formen på indirekte varme på grillen i ca.45 minutter.
* Løft kyllingklubbene ut av smøret og legg dem igjen på direkte varme på grillen.
* Pensle klubbene med honningglazen og grill dem i 10 minutter. OBS! Du må passe på å snu dem ofte, for på grunn av honningen kan dem fort svi seg.
* Hvis det blir for varmt på direkte varme, kan du flytte dem over på indirekte varme den siste tiden.
* Avslutt med å pensle på mer av honningglazen rett før servering. Server gjerne også resten av glazen ved siden av som dipp :)
Denne retten er egentlig nok å servere i seg selv, med noe godt å drikke, men ønsker du noe annet ved siden av kan jeg anbefale poteter bakt på grillen med sennepsdressing, hel sellerirot bakt på grillen (dette er utrolig enkelt og super godt) og kanskje en klassisk tomatsalat, eller hva med grillet mais som jeg skrev om for et par dager siden?
Dette er bare et forslag på hva jeg syntes at passet ved siden av, men hvis du ønsker tilbehør bestemmer du selvfølgelig selv hva du vil bruke :)
Bon apetit!
Tilslutt skal jeg gi deg tips til drikke som passer til denne retten:
* Hvis du foretrekker øl, burde du gå for en søt og syrlig belgisk red-ale, som gir en frisk og syrlig kontrast samtidig som den fremhever glaseringen.
* Foretrekker du vin til maten? Prøv da en solmoden rød pinot noir fra <<down under>>, eller argentinsk, hvit torrontès.
Ønsker deg en fortsatt fin dag, og god grilling!
Følg meg gjerne :)
Kommentarer
Legg inn en kommentar