Annonse

Rødbeter i sesong

Nå er de fleste butikkene fulle av de norske grønnsakene! Eller kanskje du kjenner til en lokal gartner/bonde i ditt område som tilbyr grønnsaker?
Uansett må du benytte deg av disse fine råvarene nå som dem er i sesong.

Rødbeten er en allsidig, søt og sprø grønnsak med flotte farger, rød, polka farget og gul. Denne grønnsaken er også rik på mineraler og fiber. Ikke minst er det mange måter å tilberede denne flotte grønnsaken på. Den kan kokes, bakes, brukes i salat, lages suppe av og mye mye mer.

Den egner seg også veldig godt til sylting og dette er en fin måte å ta vare på dem hvis du vet at du ikke får brukt opp alt når det er ferskt, så kjøp dem allikevel og sylt dem! Da kan du bruke dem akkurat når du har lyst. Det å sylte er mye enklere og kjappere enn du kanskje tror, og det blir en helt annen smak enn de du får kjøpt ferdig syltet på butikken.


Så i dag vil jeg gi deg en oppskrift på hvordan du kan ta vare på rødbetene, slik at du kan benytte deg av dem i lang tid fremover.
Dette er hvordan jeg har gjort det, så gjør gjerne egne justeringer underveis. Her er det bare å utforske og prøve seg frem.

Bruk gjerne hansker, for dem har en fin farge, men den setter seg godt på hendene ;) 

Ingredienser:
- 400 g skrelte rødbeter
- 1/2 rødløk i skiver
- Frisk syltelake (kok opp 1 dl sukker, 2 dl eddik og 3 dl vann til sukkeret er løst opp)
- 1/2 ts salt
- 1 ts fennikelfrø
- 1/2 ts koriander
- 1 laurbærblad

Fremgangsmåte:
* Del rødbetene i grove skiver og kok dem i 4-5 minutter.
* Legg skivene i sterile glass.
* Kok opp syltelaken med krydderne og hell det så over rødbetene.
* Sett glasset på hodet til det er avkjølt.
* La den stå i noen dager før du bruker av dem, slik at den får trekt til seg god smak.
* Oppbevares mørkt og kjølig, da holder den seg i flere måneder.


Å ha dem ved siden av en kjøttmiddag eller på brødskiven med leverpostei eller roastbiff er jo godt, eller så hører den jo til på en sildetallerken, :) Til jul kan du bruke dem til å lage din egen rødbetsalat! Her er det uten tvil mange muligheter.

Hva pleier du å bruke rødbeter til?

Da gjenstår det bare å ønske deg en fortsatt fin dag, og kan gi deg et hint om at i morgen er det helg og da skal du få en ny kakeoppskrift av meg :)

Kommentarer

Populære innlegg