Annonse

Ovnsbakt laks med saftige, norske grønnsaker

Hei og god mandag! Nå er det nok en gang ny uke med nye muligheter :)

Da starter jeg uken med å gi deg en sunn, enkel og smakfull middag. Her får fisken selskap av saftige og smakfulle grønnsaker i marinade. Her bruker jeg de gode norske grønnsakene som nå er i sesong og egne urter. Dette er også et eksempel på hvordan du kan bruke gresskar.




Så lurer du på hva du skal ha til middag i dag, så prøv denne! Han jeg bor sammen med er i utgangspunktet ikke så veldig begeistret for fisk, selv om vi har det ganske ofte ;) Men når jeg laget dette til middag synes han det var utrolig godt og det er ikke ofte han sier, så er det sånn for deg også så bør du prøve denne oppskriften. Det er en veldig enkel middag, men har allikevel gode smaker som harmonerer godt sammen.

Ingredienser:

Fisken:
- Laks (ca.150 g per person)
- Skivet sitron
- Vårløk i skriver
- Dill
- salt og pepper
- litt olivenolje

Vintergrønnsaker:
- 150 g bakt gresskar i biter
- 1/2 purre i skiver
- 4 små gulrøtter
- 2 persillerøtter
- 200 g smørstekt sjampinjong
- 2 stangselleristilker
- 100 g aspargesbønner
- Noen små brokkolibuketter
- friske urter

Marinade til grønnsakene:
- 1/2 dl olivenolje
- 1/2 dl hvitvin
- 1 sjalottløk i skiver
- noen tråder safran eller litt gurkemeie
- 1/2 ts gule sennepsfrø
- 1 frisk laurbærblad
- 1/2 ts korianderfrø
- 1 hvitløksfedd
- salt og pepper

 Tilbehør:
- Ris eller poteter
- Eventuelt litt rømme

Fremgangsmåte:

Fisken:
* Del laksen i porsjons-biter.
* Legg sitronskiver på aluminiumsfolie eller i en smurt ildfast form. Du kan eventuelt lage porsjon-pakker.
* Legg fiskestykkene på sitronen, krydre fisken med salt og pepper, dryss over skivet vårløk og frisk dill. Tilslutt ringler du over en god olivenolje.
* Bak fisken forsiktig i ovnen på 140 grader i 8-10 minutter, alt ettersom hvor mye du liker den bakt, men ikke for lenge, tørr fisk er ikke godt.

Vintergrønnsaker:
* Bak gresskaret i ovnen til det er mørt.
* Ha alle ingrediensene til marinaden i en kjele og varm dem opp på plata.
* La det stå å småputre i 10 minutter, trekk deretter kjelen tilside, før du krydrer med salt og pepper.
* Vask, rens og skrell resten av grønnsakene og del dem så i grove biter.
* Forvell bitene raskt i lettsaltet vann, avkjøl i kaldt vann før du tørker av dem. Dem skal begynne å bli møre, men det skal fremdeles være litt tyggemotstand.
* Legg deretter bitene i en bolle eller dypt fat og bland inn den lune marinaden.
* Tilslutt drysser du over litt friske urter. Bruk for eksempel gressløk og persille når du serverer grønnsakene til fisk. Hvis du vil servere dem som tilbehør til noe annet, så kan du bruke urter ut i fra hva som harmonerer med hovedingrediensen.

* Server fisken sammen med grønnsakene, ris eller poteter og kanskje en liten klatt rømme.



Jeg synes ikke denne retten trenger noe mer saus siden du bruker marinade på grønnsakene, men synes du det trengs litt ekstra holder det lenge med litt godt smeltet smør. Dette er helt opp til deg hva du foretrekker, men både fisken og grønnsakene har mye smak så husk at en eventuell saus ikke må dominere tallerken slik at smakene fra grønnsakene og fisken forsvinner ;)

Bon Apetit! 

Så da håper jeg at du fikk litt inspirasjon til din neste fiske-middag!  :)


Ha en fin dag! :)

Kommentarer

Populære innlegg