Annonse

Krydderkokte pærer

Det er litt morsomt at mange av de gamle konserverings-teknikkene hadde gode smaks-effekter, og det er nok grunnen til at noen av oss fortsatt bruker denne metoden i dag og at den ikke forsvant helt, selv om det egentlig ikke er nødvendig, vi har jo så mange kjølemuligheter.
Men jeg synes det er veldig fint at interessen for mange av de gamle teknikkene er på vei tilbake flere steder, til og med flere restauranter har begynt å gå tilbake til blant annet graving, røyking og fermentering. Supert!
Med syltingen og fermenteringen kan en jo selv bestemme hva en vil smaksette alt med, alle liker tross alt ikke det samme.
Men nå skal jeg komme videre med det som skulle være innlegget til dere i dag, før jeg blir alt for ivrig med gamle teknikker og kunst :) Tenkte nemlig å gi deg en oppskrift på syltede pærer i krydderlake.


Ingredienser:
- 6-7 skrelte pærer
- 7 dl vann
- 350 g sukker
- 2 hele kanelstenger
- 1/2 ts sichuanpepper
- 2 hele sterneanis
- 8 stk kardemommekjerner
- skall fra en halv sitron

Fremgangsmåte:
* Skrell pærene, fjern kjernen, du kan bruke dem hele eller dele dem i mindre deler.
* Kok opp vann, sukker og krydder i en kjele. Legg deretter i de skrelte pærene og la dem trekke i laken på 80 grader i 20 minutter.
* Ta pærene ut av laken og legg dem over på sterile glass.
* Kok opp laken skikkelig en gang til, før du heller den varme laken over pærene.
* Sett på lokket og la dem avkjøles på hodet.
* Oppbevares mørkt og kjølig frem til bruk.



Disse er jo perfekt å ha til en dessert, sammen med vaniljesaus eller sammen med hjemmelaget is :)


Disse kan serveres både varme og kalde :)


Tilslutt har jeg lyst til å legge med et bilde som viser litt av hjemmeproduksjonen :) Nå skal dem pyntes med fine lapper :) Og kose seg mørkt og kjølig frem til jeg skal bruke dem.


Ha en topp lørdag ! 

Kommentarer

Populære innlegg