Fire syltetøy utenom det vanlige og forberedelser!
Syltetøy er sikkert noe de fleste kjøper på butikken for det koster jo ikke så mye. Men hvis du er litt lei av det vanlige syltetøyet på butikken og ønsker variasjon, kan det brått bli vanskeligere å få tak i og ikke minst mye dyrere. Da er det mye lettere og billigere å lage sitt eget syltetøy!
Men her skal jeg gi deg en anbefaling på fire syltetøy som er lette å lage og som du ikke finner i en vanlig butikk. Som alltid kan du bruke disse som inspirasjon og gjøre egne justeringer underveis. Kommer du frem til noe som blir bra, så del det gjerne med meg :)
Gresskarsyltetøyet får litt av den samme smaken som syltet gresskar, men forskjellen er at i syltetøyet er det en del sukker så det vil ikke bli like syrlig som når det er syltet.
Ingredienser:
- 1 kg gresskar, renset
- 15 g hel ingefær
- 2,5 dl vann
- 1/2 - 1 kg sukker (her justerer du etter hvor søtt eller syrlig du ønsker)
- 2 dl eddik 7 %
Fremgangsmåte:
* Start med å rense gresskaret, fjern skallet og kjernen, før du deler gresskarkjøttet i terninger.
* Kok så vann, ingefær, sukker og eddik i en kjele med lokk i et kvarter.
* Legg så i gresskarbitene og kok videre til de er møre og klare. Ønsker du et syltetøy uten biter kan du knuse det med for eksempel en potetstamper.
* Hvis du synes syltetøyet er for tynt, kan du la det koke inn til passe konsistens.
* Når det er ferdig, har du det over i rene og sterile glass.
Gresskar- og tyttebærsyltetøy:
Dette er noe dem tidligere kalte for restesyltetøy. Da kan du blande sammen gresskar og tyttebær (jeg brukte mest tyttebær) og koke dette sammen med 200 g sukker per kilo.
Jeg hadde også oppi litt ekte vaniljepulver. Når det hadde kokt til syltetøy konsistens tilsatte jeg litt pektinpulver og sitronsyre. Så er det bare å ha det over på sterile glass. Litt rar, men en fin kombinasjon!
Nektarinsyltetøy:
Ingredienser:
- 1 kg modne, rensa nektariner
- 425 g sukker
- 1 dl vann
- 1/2 ts sitronsyre
- 1/2 pk pektinpulver
Fremgangsmåte:
* Del de rensede nektarinene i biter og ha dem, vannet og halvparten av sukkeret i en kjele.
* Gi det et oppkok og la det deretter småkoke i minimum 10 minutter, eller til bitene er helt møre.
* Bland pektinpulver og sitronsyre sammen med resten av sukkeret, og ha det i kjelen under omrøring. Bland godt sammen, kok det opp igjen og la det koke godt i 1 minutt.
* Ha det så over i sterile glass.
Pære- og ingefærmarmelade:
Ingredienser:
- 2 kg pærer, skrelte og renset
- 1 kg sukker
- 3 dl vann
- skall og saft av to sitroner
- 3 ss fersk ingefær, hakket
Fremgangsmåte:
* Start med å dele pærene i terninger.
* Ha alle ingrediensene i en kjele og la det putre mens du rører rundt.
* La det hele stå å småkoke i ca. 1 time, rør en gang i blant.
* Marmeladen er ferdig når den har oppnådd en temperatur på 105 grader, så bruk gjerne et termometer.
* Når det har fått riktig temperatur, har du det over på sterile glass.
Når jeg nå har drevet med gresskar den siste tiden, og laget syltetøy med fin rødfarge, ja da begynner jeg å glede meg til en spesiell dag i året. Nemlig halloween! Jeg synes det er så morsomt å kunne kle seg ut, pynte opp og ikke minst ha det morsomt på kjøkkenet denne dagen :)
Jeg har jo samlet opp en del pynt i løpet av årene, men må allikevel investere i noe nytt hvert år. Og nå begynner produktene å komme i butikkene og det er masse spennende å få tak i.
Jeg har blant annet fått tak i dette kule glasset som jeg gleder meg til å servere en "blodig" drink i ;) Var det ikke kult? Om du også ønsker et slikt glass så bare følger du denne linken HER!
På nettsiden til Coolstuff finner du blant annet dette kule glasset og mye, mye mer til en billig penge! Så jeg anbefaler deg å følge denne linken for å sjekke ut alt det kule utstyret og tilbehøret: https://www.coolstuff.no/Halloween
Her har dem alt fra kostymer og sminke til hagepynt!
Dette er også fine gaver, pynt dem med lapper og gi bort i vertinne gave :)
Å lage syltetøyet selv er ikke vanskelig og du trenger ikke noe spesielt utstyr. Du kan også justere sukkermengden selv, slik at du har full kontroll på dette, og tilsette ulike smaker etter ønske. Her er det bare å eksperimentere og prøve seg frem til du finner noe du liker. Dermed får du akkurat det du ønsker og smaker som er tilpasset akkurat deg.Men her skal jeg gi deg en anbefaling på fire syltetøy som er lette å lage og som du ikke finner i en vanlig butikk. Som alltid kan du bruke disse som inspirasjon og gjøre egne justeringer underveis. Kommer du frem til noe som blir bra, så del det gjerne med meg :)
Samtidig får du enda flere forslag til hvordan du kan bruke gresskar!
Dette gresskaret fra hagen veide 2,8 kg, så måtte jo finne en fin måte å bruke det på.
(dette innlegget inneholder reklame)
Gresskarsyltetøy:Gresskarsyltetøyet får litt av den samme smaken som syltet gresskar, men forskjellen er at i syltetøyet er det en del sukker så det vil ikke bli like syrlig som når det er syltet.
Ingredienser:
- 1 kg gresskar, renset
- 15 g hel ingefær
- 2,5 dl vann
- 1/2 - 1 kg sukker (her justerer du etter hvor søtt eller syrlig du ønsker)
- 2 dl eddik 7 %
Fremgangsmåte:
* Start med å rense gresskaret, fjern skallet og kjernen, før du deler gresskarkjøttet i terninger.
* Kok så vann, ingefær, sukker og eddik i en kjele med lokk i et kvarter.
* Legg så i gresskarbitene og kok videre til de er møre og klare. Ønsker du et syltetøy uten biter kan du knuse det med for eksempel en potetstamper.
* Hvis du synes syltetøyet er for tynt, kan du la det koke inn til passe konsistens.
* Når det er ferdig, har du det over i rene og sterile glass.
Gresskar- og tyttebærsyltetøy:
Dette er noe dem tidligere kalte for restesyltetøy. Da kan du blande sammen gresskar og tyttebær (jeg brukte mest tyttebær) og koke dette sammen med 200 g sukker per kilo.
Jeg hadde også oppi litt ekte vaniljepulver. Når det hadde kokt til syltetøy konsistens tilsatte jeg litt pektinpulver og sitronsyre. Så er det bare å ha det over på sterile glass. Litt rar, men en fin kombinasjon!
Ingredienser:
- 1 kg modne, rensa nektariner
- 425 g sukker
- 1 dl vann
- 1/2 ts sitronsyre
- 1/2 pk pektinpulver
Fremgangsmåte:
* Del de rensede nektarinene i biter og ha dem, vannet og halvparten av sukkeret i en kjele.
* Gi det et oppkok og la det deretter småkoke i minimum 10 minutter, eller til bitene er helt møre.
* Bland pektinpulver og sitronsyre sammen med resten av sukkeret, og ha det i kjelen under omrøring. Bland godt sammen, kok det opp igjen og la det koke godt i 1 minutt.
* Ha det så over i sterile glass.
Pære- og ingefærmarmelade:
Ingredienser:
- 2 kg pærer, skrelte og renset
- 1 kg sukker
- 3 dl vann
- skall og saft av to sitroner
- 3 ss fersk ingefær, hakket
Fremgangsmåte:
* Start med å dele pærene i terninger.
* Ha alle ingrediensene i en kjele og la det putre mens du rører rundt.
* La det hele stå å småkoke i ca. 1 time, rør en gang i blant.
* Marmeladen er ferdig når den har oppnådd en temperatur på 105 grader, så bruk gjerne et termometer.
* Når det har fått riktig temperatur, har du det over på sterile glass.
Når jeg nå har drevet med gresskar den siste tiden, og laget syltetøy med fin rødfarge, ja da begynner jeg å glede meg til en spesiell dag i året. Nemlig halloween! Jeg synes det er så morsomt å kunne kle seg ut, pynte opp og ikke minst ha det morsomt på kjøkkenet denne dagen :)
Jeg har jo samlet opp en del pynt i løpet av årene, men må allikevel investere i noe nytt hvert år. Og nå begynner produktene å komme i butikkene og det er masse spennende å få tak i.
Jeg har blant annet fått tak i dette kule glasset som jeg gleder meg til å servere en "blodig" drink i ;) Var det ikke kult? Om du også ønsker et slikt glass så bare følger du denne linken HER!
På nettsiden til Coolstuff finner du blant annet dette kule glasset og mye, mye mer til en billig penge! Så jeg anbefaler deg å følge denne linken for å sjekke ut alt det kule utstyret og tilbehøret: https://www.coolstuff.no/Halloween
Her har dem alt fra kostymer og sminke til hagepynt!
God shopping ;)
Kommentarer
Legg inn en kommentar