Eplekake med nøtter
Nå er det tid for å nyte de norske eplene!
Ser det godt ut?
Høstens frukter kan brukes til mye, spesielt de norske eplene som er noe helt spesielt.
Epler er en veldig allsidig frukt og kan være overraskende friskt og godt i mye. Men at den er god i kaker er vel ikke så overraskende, men de norske eplene er ekstra gode og gjør at kaken blir ennå bedre enn ellers.
Litt syrlige epler som er kombinert med en søt kake, toppet med litt sukker, kanel og hakkede nøtter er denne kaken en vinner! Prøv da vel :)
De norske eplene som nå er i sesong, passer utmerket i en kake, siden de er litt syrlige i smaken. Men hvis du lager kaken en annen tid på året kan jeg anbefale å bruke eplesorter som er syrlige og smaksrike, som foreksempel Granny Smith. Dette er fordi selve kaken blir ganske søt.
I dag skal du få oppskrift på en saftig og nydelig eplekake med nøtter. Så lett å lage, men allikevel så god!
Ingredienser:
- 125 g sukker
- 125 g smør
- 3 eggeplommer
- revet skall fra en sitron
- 125 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 3 eggehviter
- saft fra en sitron
- 2-3 stk epler
- 3 ss hakkede hasselnøtter, eller andre type nøtter
- 1 ss sukker og 1 ts kanel
Fremgangsmåte:
* Pisk sammen sukker og smør til det blir hvitt.
* Tilsett så eggeplommene, vend inn siktet mel og bakepulver i massen.
* Ha i finrevet sitronskall og saften av en sitron.
* I en annen bolle stivpisker du eggehvitene før du vender det forsiktig inn i kakemassen.
* Smør en rund kakeform på ca. 22 cm og fyll i kakemassen.
* Skrell og rens eplene før du kutter dem i båter eller skjærer i skiver. Fordel eplene i massen, dytt dem litt ned i.
* Strø tilslutt over sukker, kanel og de hakkede nøttene.
* Stek herligheten på 170 grader i ca. 30 minutter.
* La den avkjøles litt i formen. Hvis du klarer å vente :)
Hvis du vil gjøre den enda bedre? Ja da serverer du den lun, og med en liten kule fløyelsmyk og kremet hjemmelaget vaniljeis ;)
Nå håper jeg du fikk lyst til å bake i helgen ;) Uansett så ønsker jeg deg en strålende helg :)
Ser det godt ut?
Høstens frukter kan brukes til mye, spesielt de norske eplene som er noe helt spesielt.
Epler er en veldig allsidig frukt og kan være overraskende friskt og godt i mye. Men at den er god i kaker er vel ikke så overraskende, men de norske eplene er ekstra gode og gjør at kaken blir ennå bedre enn ellers.
Litt syrlige epler som er kombinert med en søt kake, toppet med litt sukker, kanel og hakkede nøtter er denne kaken en vinner! Prøv da vel :)
De norske eplene som nå er i sesong, passer utmerket i en kake, siden de er litt syrlige i smaken. Men hvis du lager kaken en annen tid på året kan jeg anbefale å bruke eplesorter som er syrlige og smaksrike, som foreksempel Granny Smith. Dette er fordi selve kaken blir ganske søt.
I dag skal du få oppskrift på en saftig og nydelig eplekake med nøtter. Så lett å lage, men allikevel så god!
Ingredienser:
- 125 g sukker
- 125 g smør
- 3 eggeplommer
- revet skall fra en sitron
- 125 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 3 eggehviter
- saft fra en sitron
- 2-3 stk epler
- 3 ss hakkede hasselnøtter, eller andre type nøtter
- 1 ss sukker og 1 ts kanel
Fremgangsmåte:
* Pisk sammen sukker og smør til det blir hvitt.
* Tilsett så eggeplommene, vend inn siktet mel og bakepulver i massen.
* Ha i finrevet sitronskall og saften av en sitron.
* I en annen bolle stivpisker du eggehvitene før du vender det forsiktig inn i kakemassen.
* Smør en rund kakeform på ca. 22 cm og fyll i kakemassen.
* Skrell og rens eplene før du kutter dem i båter eller skjærer i skiver. Fordel eplene i massen, dytt dem litt ned i.
* Strø tilslutt over sukker, kanel og de hakkede nøttene.
* Stek herligheten på 170 grader i ca. 30 minutter.
* La den avkjøles litt i formen. Hvis du klarer å vente :)
Hvis du vil gjøre den enda bedre? Ja da serverer du den lun, og med en liten kule fløyelsmyk og kremet hjemmelaget vaniljeis ;)
Nå håper jeg du fikk lyst til å bake i helgen ;) Uansett så ønsker jeg deg en strålende helg :)
Kommentarer
Legg inn en kommentar