Annonse

Appelsin- og gulrotsyltetøy + en ukjent busk

Da har det blitt en ny uke, med nye muligheter. Håper du har kost deg i helgen og laget mye godt eller drevet med hageprosjekter. Her har prosjekt spisskammers begynt! Så nå blir det klart til grønnsakene som snart skal tas opp :) Bilder kommer senere :)

Jeg tenkte å begynne uken med å gi deg en oppskrift på syltetøy. Kombinasjonen med gulrot og appelsin er utrolig god, og du kan smaksette dette syltetøyet med for eksempel lime eller kanel for mer smak og variasjon.


Det er veldig enkelt å lage syltetøyet selv, og jeg skal love deg at det er mye billigere enn å kjøpe når det ikke er snakk om et helt vanlig syltetøy, og det er selvfølgelig mye bedre!



Ingredienser:
- 500 g revet gulrot
- 500 g appelsin med finrevet skall og renskåret innmat (ikke det hvite) hakket i småbåter
- 250 g sukker
- 3-4 dl vann
- 20 g pektinblanding

Fremgangsmåte:
* Begynn med å koke opp revet gulrot og appelsin og vann, la dette stå å putre i 10 minutter.
* Rør så inn pektin og la koke i 1 minutt.
* Tilsett deretter sukkeret, kok til det har løst seg opp.
* Hell syltetøyet over i varme, kokte/sterile glass.
* Fyll helt opp, ha på lokk og sett glassene på hodet.
* Oppbevares kaldt og mørkt.


Nydelig farge får det også :)

Som jeg nevnte ovenfor kan syltetøyet smaksettes med andre ting i tillegg, noe som passer godt i dette, er enten litt lime eller kanel. Det er bare å smake seg frem til du synes det er godt.



Også har jeg et spørsmål som kanskje noen av dere har svaret på. Jeg har nemlig noen busker i hagen, men ingen jeg kjenner er helt sikre på hva det er, om det er en bærbuske av typen svartsurbær (Aronia melanocarpa), eller om det er noe annet som ikke er spiselig. Når jeg har søkt det opp kan det likne veldig både på bladene, bærene, og utviklingen. Hadde vært veldig morsomt om det var svartsurbær, for det er jo et superbær fullt av antioksidanter! Men hvis det ikke er det blir det nok ikke så bra for helsen å bruke dem.



 



Så hvis du vet hva dette er, så del det veldig gjene med meg :) 











Kommentarer

Populære innlegg