Løken fikk hovedrollen!
Er du glad i løk eller har du kanskje kjøpt for mange som du ikke helt vet hva du skal bruke til? Da vil jeg anbefale deg å prøve min oppskrift på glutenfri løk-pai med skinke og tomat! Denne oppskriften ble til nettopp fordi jeg hadde masse løk til overs. Ofte brukes løk mye i matlagning, men stort sett så er den bare med som en hjelper. Men i dagens oppskrift valgte jeg å la løken spille hovedrollen, og det ble suksess! Når løken stekes på forhånd slik som jeg har gjort her, får den en søtlig og deilig smak.
Når jeg skulle lage bunnen tenkte jeg først og fremst at jeg skulle bruke opp det melet jeg hadde lite igjen av, men resultatet ble så bra at denne kombinasjonen kommer jeg til å bruke flere ganger!
Oppskriften passer til 2-3 personer, spørs hvor sulten du er ;)
Ingredienser:
Pai bunn:
- 100 g bokhvetemel
- 50 g semper fin mix
- 20 g fiberfin
- 10 g fiberhusk
- 75 g smør
- litt vann
Fyll:
- 450 g løk
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 tomater
- 50 g skinke
- 4 egg
- 50 g naturell yoghurt
- 1 dl vann eller melk
- 2-3 ss hakket timian og rosmarin
- salt og pepper
- Revet ost
Fremgangsmåte:
* Bland sammen mel og fiberhusk i en bolle, smuldre smøret oppi. Kna det godt sammen til deigen blir glatt og fin. Tilsett vann for å få riktig konsistens. Når du bruker fiberhusk må det litt ekstra væske til enn ellers. Det lønner seg at den glutenfrie deigen er ganske bløt, da blir ikke resultatet tørt.
* Klem deigen godt ut i en smurt paiform, ganske tynt og prikk den med en gaffel.
* Sett formen først i kjøleskap et kvarter før du plasserer den i fryseren i 30 minutter.
* Finhakk hvitløken og skjær løken i tynne skiver. Stek det i en panne med smør på middels varme til løken har blitt blank og myk. La det avkjøles litt.
* Del skinke i biter og tomaten i fine skiver.
* Visp sammen egg, yoghurt, vann/melk, salt, pepper og urter.
* Forstek pai bunnen på 180 grader på nederste rille i 10-15 minutter. Et tips er å legge aluminiumsfolie rundt kanten, slik at den ikke blir brun.
* Ta formen ut av ovnen. Fordel løken i bunnen, så legger du skinke biter og tomatene før du heller over eggeblandingen. Avslutt med å ha på ønsket mengde revet ost.
* Stek den ferdig på 180 grader på nederste rille til eggeblandingen er fast, det tar 25-30 minutter.
* La det hvile litt i formen før du skjærer opp i passende stykker.
* Server gjerne med en grønn salat. Bon apetit!
Når jeg skulle lage bunnen tenkte jeg først og fremst at jeg skulle bruke opp det melet jeg hadde lite igjen av, men resultatet ble så bra at denne kombinasjonen kommer jeg til å bruke flere ganger!
Oppskriften passer til 2-3 personer, spørs hvor sulten du er ;)
Ingredienser:
Pai bunn:
- 100 g bokhvetemel
- 50 g semper fin mix
- 20 g fiberfin
- 10 g fiberhusk
- 75 g smør
- litt vann
Fyll:
- 450 g løk
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 tomater
- 50 g skinke
- 4 egg
- 50 g naturell yoghurt
- 1 dl vann eller melk
- 2-3 ss hakket timian og rosmarin
- salt og pepper
- Revet ost
Fremgangsmåte:
* Bland sammen mel og fiberhusk i en bolle, smuldre smøret oppi. Kna det godt sammen til deigen blir glatt og fin. Tilsett vann for å få riktig konsistens. Når du bruker fiberhusk må det litt ekstra væske til enn ellers. Det lønner seg at den glutenfrie deigen er ganske bløt, da blir ikke resultatet tørt.
* Klem deigen godt ut i en smurt paiform, ganske tynt og prikk den med en gaffel.
* Sett formen først i kjøleskap et kvarter før du plasserer den i fryseren i 30 minutter.
* Finhakk hvitløken og skjær løken i tynne skiver. Stek det i en panne med smør på middels varme til løken har blitt blank og myk. La det avkjøles litt.
* Del skinke i biter og tomaten i fine skiver.
* Visp sammen egg, yoghurt, vann/melk, salt, pepper og urter.
* Forstek pai bunnen på 180 grader på nederste rille i 10-15 minutter. Et tips er å legge aluminiumsfolie rundt kanten, slik at den ikke blir brun.
* Ta formen ut av ovnen. Fordel løken i bunnen, så legger du skinke biter og tomatene før du heller over eggeblandingen. Avslutt med å ha på ønsket mengde revet ost.
* Stek den ferdig på 180 grader på nederste rille til eggeblandingen er fast, det tar 25-30 minutter.
* La det hvile litt i formen før du skjærer opp i passende stykker.
* Server gjerne med en grønn salat. Bon apetit!
Kommentarer
Legg inn en kommentar