Annonse

Karamellpudding

Nå kommer den førte oppskriften også ;) Det ble hjemmelaget karamellpudding. Siden jeg skal lage det til et 50 års lag den første helgen i september, måtte det lages en prøve først. Det finnes mange ulike oppskrifter på karamellpudding, mer her får du oppskrift og fremgangsmåte som jeg har brukt.





Dette trenger du:


- 5 dl melk
- 5 dl fløte
- 1 vaniljestang
- 100 g sukker
- 10 egg
- 300 g sukker til formen
- passende form ( for eksempel stor brødform )


Fremgangsmåte:

* Sett ovnen på 120 grader.

* Begynn med å koke opp melk, fløte, sukker og vaniljestang som du deler i to på langs. Følg med hele tiden så det ikke svir seg. Når det koker tar du kjelen av varmen og avkjøler litt før du rører inn sammenpiskede egg. Sil deretter blandingen gjennom en sikt. Hvis du velger å lage karamellen først, altså neste punkt, kan du sile fløteblandingen rett i formen.




* I en tørr panne smelter du sukkeret til karamell. Bruk gjerne litt tid på svak varme og øk temperaturen når sukkeret har smeltet, slik at det ikke blir brent. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte, da vil den krystallisere seg og danne klumper. Når sukkeret er flytende med en jevn brun farge, heller du dette over i bunnen og litt opp på kantene i en passende form ( jeg brukte en stor brødform ). OBS! Sukkeret er veldig varmt, så bruk grytekluter. Så heller du fløteblandingen i formen. Plasser formen i vannbad, langpanne fylt 3/4 full er bra, og sett det hele inn på nederste rille i ovnen. Stek så i  90 - 120 minutter, tiden avhenger av hva slags form du bruker og ovnen ( min måtte stå i 2 timer ). Pass på slik at det ikke begynner å boble i kanten, da er ovnen for varm!




* Når den er ferdig prøver du å dytte lett på formen. Den er klar hvis den har omtrent samme konsistens som gele og ikke er løs. Da tar du den ut og lar den avkjøles godt i formen, gjerne til dagen etter, før den hvelves over på et fat. Bruk et fant med høye kanter så karamellsausen ikke renner over.



* Server med pisket krem, karamellsausen fra formen ( bland gjerne litt av sausen inn i kremen ), og kanskje med noen ristede mandler. Nyt sammen med noen du er glad i!

Kommentarer

  1. Gleder meg til å smake karamellpuddingen din ☺ Fiksa det også du ❤ Lag gjerne en av de laktosefri hvis du får til det 👍

    SvarSlett
  2. Gleder meg til å smake karamellpuddingen din ☺ Fiksa det også du ❤ Lag gjerne en av de laktosefri hvis du får til det 👍

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja og den ble godkjent av flere :) Det skal jeg prøve å få til ja :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg