Annonse

Kaketid!

Bursdager betyr anledning til å bake kaker :) Da får jeg prøvd nye oppskrifter og andre velprøvde oppskrifter som forhåpentligvis blir spist opp. Så i helgen fikk jeg gjort dette og da vil jeg selvfølgelig dele resultatet med deg! Så da blir det et par innlegg med kakebakst for deg som tåler gluten! Så her har jeg virkelig måttet stole på gjestene for å vite at den ble god ;) Men når en stor kake forsvinner fra fatet er det en bekreftelse god nok. Det var trossalt ikke bare denne kaken på bordet!



Den første oppskriften du skal få av meg tar litt tid å lage, men med ripsgele og moreller i fyllet, og vannbakkels som kakebunn, ja det ble så bra, at denne vil du ta deg tid til å lage! Vannbakkels fungerte supert til å bruke som en kakebunn.



Ingredienser:

Vannbakkels bunn:
- 2 1/2 dl vann
- 100g meierismør
- 150g hvetemel
- 220g egg (4 mellomstore/store egg)

Smuldredeig:
- 30g kaldt smør
- 30g sukker
- 30g mel
- 30g malte mandler

Fyll:
- 2dl ripsgele (helst hjemmelaget)
- 400g moreller
- 200g kremost
- 300g kremfløte
- 70g sukker
- 2 gelatinplater

Forslag til pynt:
- 1 1/2 dl kremfløte
- Bringebær-strøssel eller frysetørkede bær
- Sjokoladeflak (beskrivelse lenger ned i oppskriften)
- Moreller dyppet i sjokolade

Fremgangsmåte:
* Begynn med å måle opp ingrediensene til bunnen veldig nøye. Dette er veldig viktig for å få til en vannbakkelsbunn.
* Kok opp vannet i en kasserolle, men ikke la det stå å koke, da vil vannet fordampe og mengden vil bli feil.
* Ha i smøret og la det smelte i vannet.
* Bruk en tresleiv til å røre når du tilsetter alt melet på en gang. Fortsett å røre over middels varme til det blir en stor deigklump. Fortsett et par minutter slik at den får litt varme på alle sider, før du har den oppi en bakebolle med K-spade.
* Rør så inn et egg om gangen, pass på at det er godt rørt inn før du tilsetter neste.
* Fest bakepapir på to steke brett med litt olje, og bruk en kakering på 18-20cm til å tegne opp fire sirkler på bakepapiret. Fordel røren på sirklene og stryk den jevnt utover.
* Bland sammen ingrediensene til smuldredeigen og fordel dette over en av sirklene.
* Stek så bunnene i ca. 25 minutter på 200 grader (1 brett om gangen), avkjøl og skjær til bunnene slik at dem passer i kakeringen du brukte som mal.
* Så koker du opp ripsgelen og lar den koke i et minutt før du pensler hver kakebunn med dette. Kakebunnen med smuldrelokket pensler du forsiktig på undersiden.
* Rens morellene og legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann.
* Visp så sammen kremfløten og sukkeret til det blir en myk krem og i en annen bolle visper du kremosten myk.
* Klem ut vannet av gelatinplatene før du smelter dem i en kasserolle på middelsvarme. Ta den av varmen og rør godt inn litt av kremosten med en slikkepott. Rør det deretter godt inn i resten av kremosten, før du vender dette sammen med kremen.
* Finn frem et passende fat, kle kakeringen med plastfolie eller bakepapir rundt kanten og sett den på fatet. Begynn så med å legge i en av bunnene, ha over 1/3 av kremen, fordel moreller jevnt utover, legg neste bunn, så krem, moreller, kakebunn, krem, moreller og tilslutt legger du på bunnen med smuldrelokk. Sett den så i kjøleskapet i minimum 4 timer.
* Da kan du forsiktig løfte av kakeringen, før du kler hele kanten på kaken med pisket kremfløte.



* Nå kan du selvfølgelig pynte den med det du selv ønsker, men jeg valgte å stø med bringebær-strøssel langs den nederste kanten, på toppen satte jeg noen moreller som jeg hadde dyppet i smeltet sjokolade, og satt sjokoladepynt langs kanten.
* Hvis du også ønsker å lage slik sjokoladepynt kan du smelte sjokolade eller helst temperere den, bruke en skje eller en palett til å stryke sjokoladen ut til den ene siden på et plastark. Hvis du ikke bruker temperert sjokolade må du la pynten ligge i kjøleskapet frem til kaken skal serveres.



Håper du fikk lyst til å prøve dette selv :) Gi meg gjerne tilbakemeldinger.



Så er det bare å følge med her for i neste innlegg skal du få oppskriften på farlige gode hvetesnurrere med deilig fyll :) Ha en fin tirsdag :)



Kommentarer

Populære innlegg