Annonse

Husarrest fra hagen og kylling til middag ;)

Hei og god torsdag! Koselig at du titter innom :)
Som du vet så gikk jeg på hagen med liv og lyst så nå sitter jeg her med tennisalbuer, da passer det godt med et utdrag fra sangen "kjekt å ha" til Øystein sunde, nemlig: "og jeg som aldri har satt mine ben i en rekkert!". Det har altså blitt betennelse i albuene og alle fingerledd, og har dermed fått streng beskjed om å ikke gjøre noe hagearbeid på to uker! Dette er jo krise! Klør sånn i fingrene etter å fortsette. Men litt blir det gjort ute allikevel, for i går benyttet jeg sjansen til å dirigere samboeren litt med ting som MÅTTE bli gjort nå med det samme ;) Så det er står ikke helt stille.
Men uansett, det er grunnen til at du får en del oppskrifter av meg disse dagene. Håper du får litt inspirasjon til å prøve noe av dette jeg deler med deg.

Dagens middags-tips er kylling med tandoori inspirerte smaker og kokosmelk, servert med ris og salat. En helt vanlig middag, men det var ei innom på besøk den dagen jeg laget dette, som syntes det luktet så godt at hun håpet at oppskriften kom hit. Da gjør den selvfølgelig det :) Tips og ønsker mottas alltid med takk!



Ingredienser:
( til 2 personer)

* 500g kyllingfilet
* 1/2 chili
* 2 fedd hvitløk
* 1 løk
* 3 ts tomatpure
* 2 ss ketchup
* 2 ts spisskummen
* 2 ts karri
* 1 ts paprika
* 1 ts kardemomme
* salt og pepper
* sukkererter
* 1 stk, paprika
* halv purre
* 1 boks kokosmelk


Fremgangsmåte:

* Start med å brune kyllingen i en panne/kasserolle med litt smør eller olje.
* Når den begynner å få litt farge, tilsetter du krydderne, chili, hvitløk, løk, tomatpure og ketchup, slik at dette kan frese med i noen minutter for å få frem mest mulig av aromaene.
* Så tilsetter du grønnsakene, bruk det du ønsker men kombinasjonen med paprika, purre og sukkererter kan anbefales. Får ikke gikk deg eksakt mål på sukkerertene for plukket bare de som var klare til bruk på terrassen.
* Ha i kokosmelken og la det småkoke til grønnsakene er møre.
* Dryss over litt frisk koriander og server med ris og salat.
* Så enkelt, men allikevel så godt!



Nå begynner tiden med diverse hjemmeproduksjon som sylting og nedleggelse for å ha utover vinteren, og til helgen er det bursdagsfeiring igjen og det betyr kaker og oppskrifter. Høsten er på vei og da er det blant annet tid for middager som hører til sesongen, med råvarer som er på sitt beste i tiden fremover (selv om jeg skulle ønske sommeren var litt lenger). Så her er det bare å følge med!
Abonner gjerne på bloggen min slik at du får oppdatering når jeg legger ut noe nytt :)


Har hatt besøk av to ekstra hagehjelpere i snart 14 dager, som også synes det er kjedelig med husarrest fra hagen ;)
Ha en fin dag videre.

Kommentarer

  1. Hagen din er sikkert veldig fin og greier seg sikkert noen dager til du blir bra igjen:)
    Hilsen Mullemamma Anne-Grete

    SvarSlett
    Svar
    1. Det satser jeg på :) Kommer sterkere tilbake :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg