Annonse

Digger du bacon? Da må du ta en titt her!

Det er vel nesten ikke noe som slår en god hjemmelaget lasagne når man skal kose seg med noe ekstra godt i helgen. Men jo, jeg bor sammen med en som mener at alt blir bedre med bacon, så for å gjøre lasagnemiddagen enda bedre måtte jeg involvere nettopp bacon. Dermed kom det frem til baconpakket lasagne i brødform! Så kanskje dette blir din nye helgefavoritt. Denne oppskriften er glutenfri.



Her får du oppskrift og fremgangsmåte (er ikke alltid jeg måler opp når jeg prøver nye ting, så noe er ca. mål).

Ingredienser:

Pastadeig:
- 125 g mel (semper fin mix)
- 1 helt egg + 2 eggeplommer
- ca. 5 g xanthan gum
- litt salt

Hvit saus:
- 2 ss smør
- 3 ss mel (semper fin mix eller basis mel)
- 5 dl melk
- 0,5 ts salt
- litt revet muskat nøtt

Kjøttsaus:
- 400 g kjøttdeig
- 1 løk
- 1 boks knuste tomater
- salt og pepper
- urter etter ønske (jeg brukte masse frisk basilikum, oregano og timian)

- 350 - 400 g bacon ( blandet vanlig og kalkunbacon )
- 200 g revet ost (her kan du bruke den osten du synes er best, men fersk mozarella er å anbefale )

Fremgangsmåte:

Pasta deg:
* Ha melet i en bolle sammen med salt og xanthan gum. Lag en liten grop i midten å ha oppi egget og eggeplommene. Kna det godt sammen til en jevn deig. Pakk den godt inn i plastfolie, slik at den ikke tørker ut, og la den hvile på kjøkkenbenken mens du lager resten. Når du skal begynne å montere lasagnen lager du lasagneplater enten ved å bruke en pastamaskin, eller så kan du kjevle den tynt ut å skjære til passende plater. Jeg bruker en pastamaskin og kjører igjennom frem til trinn nummer 5. Du kan selvfølgelig bruke ferdigkjøpte lasagneplater om du ønsker det, men da anbefaler jeg å koke dem noen minutter på forhånd, da er du sikker på at dem ikke blir harde. Å lage pastadeig selv er raskt og mye enklere enn du kanskje tror, så det burde du prøve. Og ikke minst kan du lage i den størrelsen du skal bruke, bare å skjære til når den er ferdig rullet.



Hvit saus:
* Start med å smelte smøret i en kjele, bland inn melet og spe med melken litt etter litt. Kok opp under omrøring og pass på så det ikke svir seg i bunnen. La deretter sausen småkoke i minimum 10 minutter, slik at den tykner og melsmaken forsvinner. Husk å røre innimellom. Smak til med salt og revet muskatnøtt.



Kjøttsaus:
* Varm opp en stekepanne med smør eller nøytral olje, stek kjøttdeig og finhakket løk, tilsett de hakkede tomatene, salt og pepper og la det små koke i ca. 10 minutter. Tilslutt rører du inn friske urter.  masse som gir deilig smak). Du kan også bruke tørkede urter, men da tilsettes dem sammen med salt og pepper. Husk at du ikke bruker like mye av dette som friske urter. Du kan bruke den type kjøttdeig du foretrekker, jeg hadde elgkjøttdeig etter fjorårets elgjakt fra bestefar :)



Montering:

* Finn frem en middels stor brød form og legg bacon slik at det dekker bunnen og over kanten (skal brettes over lasagnen tilslutt). Begynn med å legge et lag med lasagneplater i bunnen, deretter et lag med hvit saus, strø over litt ost og så fordeler du over et lag med kjøttsaus. Gjenta dette til formen er full og avslutt med hvit saus og ost. Så legges baconet over slik at det dekker helt. Stek i ovnen på 180 grader i 45 minutter.







 La den gjerne få hvile litt i formen så den får satt seg litt før du tar den ut. Skjær den i passende stykker og server gjerne med en grønn salat! Bon appetit.





Kommentarer

Populære innlegg